Искам да благодаря на всички софиянци, които излязоха да гласуват

...
Искам да благодаря на всички софиянци, които излязоха да гласуват
Коментари Харесай

Васил Терзиев ще коментира вота след окончателните резултати

" Искам да благодаря на всички софиянци, които излязоха да гласоподават през днешния ден. Искам доста да благодаря на тези, които поддържаха мен и нашите претенденти за районни кметове.Благодаря и на хората в секционните изборни комисии, чиято работа занапред стартира ".

Това съобщи Васил Терзиев, който по първични данни е спечелилият в кметската борба за София.

" Когато има финални резултати, ние ще дадем конференция, тъй че на следващия ден очаквайте покана от нас, с цел да обсъдим с политическите водачи резултатите и да отговорим на всички въпроси ", разяснява той.

Според данните на " Алфа Рисърч ", " Тренд " и " Галъп " Васил Терзиев е спечелилият на балотажа за кмет на София. Според " Алфа рисърч " Терзиеве получил49,7%подкрепа, аВаня Григорова-43,8%; съгласно " Тренд " той печели балотажа с гласовете на51,9%от отишлите до урните в неделния ден, а съперникът му Ваня Григорова от локална коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” е била подкрепена от43,4на 100 от гласувалите;според данните на„ Галъп ” Терзиеве определен с гласовете на50,8%от отишлите до урните на балотажа, а за Ваня Григорова от Местна коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” вота си са дали45,2%от гласувалите в неделния ден.

Двамата претенденти, които влязоха в борба за кметското място в София- Васил Терзиев и Ваня Григорова - упражниха правото си на глас още в ранните часове на деня. Терзиев разяснява, че вярата му е хората да схванат, че силата е в тях. Григорова прикани гласоподавателите да отидат до урните и посочи, че е гласувала за град без корпоративни зависимости.

Много от операциите отхвърлят хората да гласоподават, съобщи Васил Терзиев. По думите му всеки, който е имал доверие в машинното гласоподаване, не го е изгубил, а самият той също е дал своя вот посредством машина.

От хората зависи ръководството през идващите 4 години, разяснява Ваня Григорова. Тя посочи, че е гласувала за град, свободен от корпоративни зависимости, в който всеки има свободата да бъде подобен, какъвто е, без да се тормози.

И двамата претенденти за кметския пост приканиха жителите на столицата да излязат и да гласоподават, без значение дали с машина, или на хартия.

Припомняме, че на първия тур на локалните избори за Терзиев гласоподаваха 119121 души, с което той събра 31.80% от поддръжката на гласоподавателите. Зад номинацията на Григорова застанаха 80875 гласоподаватели, или 21.59%от отишлите до урните.

Почти 14 000 души по-малко бяхарешили да се доверят на Антон Хекимян, който получи 17,84 %.

На втория тур на локалните избори гласувахме по два метода – с хартия и посредством машина. Избирателните секции в страната бяхаоколо 7250, като в 5900 от тях имаше и машини. Изборният ден стартира в 7 часа и приключи в 20 часа.

На балотажа гласувахме за кметовете на общини, кметства и региони, които не са събрали повече от половината от гласовете при първия тур на локалните избори. Този път при гласуването гласоподавателите можеха да избират по какъв начин да пуснат своя избор – посредством хартиена или посредством машинна бюлетина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР