Искам да благодаря на всички, които подкрепиха журналистиката – не

...
Искам да благодаря на всички, които подкрепиха журналистиката – не
Коментари Харесай

Виждали сме много политици, паднали от столчето на властта

Искам да благодаря на всички, които поддържаха публицистиката – не просто мен или предаването. Това, което видяхме, не беше поддръжка, а лавина. Изпод руините на българската публицистика - срутвана и блъскана от много време, потегли лавина. Това водещият в Нова телевизия Виктор Николаев във връзка абсурда, който се развихри в петък поради мнения на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиера Валери Симеонов. Те заплашиха журналиста с уволняване, тъй като им задал неуместни въпроси.

„ От реакциите след предаването в петък разбрах едно. Вие дадохте знак на публицистите, на политиците, на притежателите на медии и бизнеси, че желаете в България да се задават свободно въпроси. Добри или неприятни за някого, остри, противоречиви, само че най-много – заложени. Без искания, без боязън, без да се изживяваме нито като жертви, нито като претенденти за „ Пулицър”. Не очаквайте да удряме плесници или да гоним от студиото някой, който ви е възмутил или разочаровал. Ние задаваме въпроси, а всеки самичък преценя по какъв начин да отговори, по какъв начин да реагира и какво да каже. Що се отнася до това кой приказва от студиата - ръководещи, съпротива. Всички ние носим отговорност кого избираме, кой е в политиката и когато е там, ние сме длъжни да питаме. Ще се опитаме да продължим да го вършим. Колкото до столчетата - виждали сме доста политици, паднали от столчето на властта. Не забравяйте, че тези столчета ги давате вие и може да ги премествате – зависи от вас”, сподели Виктор Николаев.

По-рано вицепремиерът Валери Симеонов разгласи, че е афектиран и ще заведе каузи в съда. Той беше сложил 24-часовия ултиматум към Нова телевизия, bTV, Българска национална телевизия и БНР и той към този момент изтече.

"Използването на думата "ултиматум " в тази ситуация е несвоевременно, защото се пробвах да дам период на медиите да ми се извинят, откакто прекрачиха закона и не отразиха позицията ми по абсурда от петък. Освен това, във въпросния диалог с журналиста Виктор Николаев се пробвах да направя нещо, което вършат всички посетители в телевизионните студиа - да изложа това, което аз желая феновете да чуят, не просто да давам отговор на въпросите на водещите ", безапелационен бе Валери Симеонов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР