Искам да благодаря на всички българи, които отвориха домовете и

...
Искам да благодаря на всички българи, които отвориха домовете и
Коментари Харесай

Румен Радев: Държавата бързо да координира властите относно проблемите на бежанците

" Искам да благодаря на всички българи, които отвориха домовете и сърцата си, с цел да посрещнат хората в потребност, да им оказват помощ със средства, с облекла и храна, без да чакат страната, а тези, които търсят избавление, да го намерят тук при нас " - това сподели президентът Румен Радев в Русе, където посети спешен център за настаняване на бежанци.

Според него страната би трябвало в незабавен порядък да координира дейностите на локалната и централната управляващи, с цел да се посрещнат потребностите на украинските бежанци.



" Очаквам страната като главен координатор и уредник на всички тези действия да бъде още по-ангажирана и срочно да изготви логаритъм, в който да е пределно ясно какво е разпределението на виновните сред централната и меснатата власт. Да се сътвори гъвкава и устойчива връзка сред тези пунктове, където влизат хората в потребност, локалната власт, сред общините навътре в страната и бизнеса, които са подготвени да дават убежища и работа ", разяснява президентът.

По думите му идващите от Украйна за признателни за получената протекция, само че питат и ще могат ли да работят в страната ни, ще могат ли децата им да учат в българските учебни заведения и да посещават детски градини.

Държавният глава благодари всички, които поставят старания " България да извърши своя филантропичен дълг към хората, които търсят протекция и бягат от войната " - на кмета на Русе, на регионалния шеф и на всички чиновници на общината и регионалната администрация, също на Гранична полиция, Агенция " Митници ", на доброволците и Българския червен кръст.

Попитан какво би споделил на тези български жители, които " завидяха на бежанците за отпуснатите 40 лв. ", Радев отговори: " Мисля, че държавното управление към този момент даде задоволително ясно информация, че тези пари не се дават на украинските жители, а на сонствениците на хотели и тук-там за настаняване, които записано могат да потвърдят, че те сега са подслонили тези хора ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР