Искам да благодаря на премиера за неговите топли думи към

...
Искам да благодаря на премиера за неговите топли думи към
Коментари Харесай

Гл. комисар Николов: Измина тежък период, в който спасихме 358 човешки живота

Искам да благодаря на премиера за неговите топли думи към всички пожарникари и спасители от основната дирекция. Разбира се, да е цветущ деня, да е цветущ празникът на всички мои сътрудници. Това съобщи пред публицисти гл. комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекиця "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " във връзка празника на пожарникарите, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,Измина един тежък интервал. В момента към момента не сме го преодолели, в който всекидневно се случват десетки и то доста съществени пожари. И през днешния ден, и в околните три дни ситуацията ще остане извънредно напрегната поради тежките метеорологични условия, високите температури, мощния вятър и изсъхналата тревна растителност. Поради което би трябвало да бъдем извънредно деликатни. Не е време да продължаваме да се оплакваме с човешка немарливост. По-скоро това граничи с нещо друго – тази самоувереност неведнъж доближава предумисъл, тъй че дано бъдем деликатни и цветущ празник на моите колеги'', добави той.

Като споделих, че измина един тежък интервал, ето малко цифри. Приблизително 26 хиляди пожара са гасили нашите сътрудници тази година в България. Много от тях са със обилни, материални, имуществени вреди, за жалост със починали хора. Спасени са 358 човешки живота, директно застрашени от огнената буря. Участвахме в малко повече от 11 хиляди избавителни, механически интервенции. Преди всичко свързани с наводнения и тежка зимна конюнктура. Поздравления за всички, които със своя дух и неизчерпаема сила съумяха да опазят човешки животи и да се усещат нашите жители по-сигурни и по-защитени. Приятно ми беше да чуя от името на министъра, че макар импровизирано огромна част от социологическите организации котират доста високо нашата активност. Разбирам, че нашите жители правят оценка по достолепие труда на всички момчета и девойки в нашата дирекция. Няма по какъв начин да укривам, че това е една изключителна горделивост за мен, разяснява гл. комисар Николов.

,,Трябва обаче да признаем, че има към момента неща, които не са изпълнени, поети като ангажимент към хората от нашата конструкция. Поради което в близко време чакам да напреднем в процеса за отбрана на техния живот, т.е. доставка на нови персонални защитни средства. За наслада доста от постройките на нашата основна дирекция претърпяха съществени поправки и нашите момчета и девойки имат доста по-добри битови условия, каквито заслужават'', посочи още той.

На въпрос дали има подправени сигнали гл. комисар Николов разясни, че при пожарникарите се приказва за лъжливи повиквания и регистрира, че годишно се записват 1000-1200 сигнали годишно.

Това е забележителен брой поради обстоятелството, че за всички тези 1200 сигнала е реагирано. Дали с една кола, дали с два автомобила. Дали с трима, дали със седем индивида - това са разноски, означи гл. комисар Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР