Искам да благодаря на Антонио Таяни, на Жанб-клод Юнкер, на

...
Искам да благодаря на Антонио Таяни, на Жанб-клод Юнкер, на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Българското председателство приключи и проблемите започнаха

" Искам да благодаря на Антонио Таяни, на Жанб-клод Юнкер, на депутатите в Екологичен потенциал. За разлика от България те работиха в полза на председателството. Те бяха многоединии, за което заслужават признателност. Няма смисъл да се цитира моето име. Тук се приказва за България. Българското председателство завърши и проблемите започнаха ", съобщи министър-председателят след срещата в Страсбург.

" Огромна работа изискваше всичко- и техническа и организационна, като пчелички. По нещата, които постигнахме си проличава, че сме се справили добре. Фактът, че водачите бяха толкоз пъти в България демонстрира отношение към нас. Благодаря и за отличната оценка, с цел да сме горди всички. Справихме се прелестно. Показаха, че имат потенциал във всяко едно начинание. Държава сме, която другите мъчно биха достигнали. И това се дължи на всички, даже и на водачите. Нямаше нито един случай ", сподели още Борисов.

За казуса с микрофоните по време на речта му пред Европейския парламент Борисов сподели: " Представяте ли си това да се беше случило в България - да спре тока, да пресечен микрофоните. На какво щяхте да ни извършите? Всички регистрират че сме се справили добре, даже и по тематиката миграция ".

" Фактът, че Юнкер, и Таяни, и Туск бяха на всички събития в България, приказва доста. Трябва да сме горди. България се оправи прелестно. Всички момчета и девойки се оправиха прелестно. Показаха, че имат потенциал. Трябва да сме горди. Нито един случай, нито един проблем - една кола не ни загасна, а знаете какво става по улиците ", сподели още Борисов.

Борисов отговори и на коментара на президента Радев, че " получихме и общоприетите за всяко европейско председателство похвали, само че те не би трябвало да ни заблуждават ".

" Другият вид беше комплиментите да ги няма - поисквам на Радев, в случай че в действителност го е споделил, да получава общоприети похвали. Може да е общоприетоо. Може и ние да имаме ниски общоприети и се постарахме в европарламента всички да кажат, че сме се справили чудесно. Ако Радев го е споделил - по този начин да бъде ", добави министър председателят.

" Направих си труда да попитам Себастиан Курц за тези курорти в Австрия. 40% от бюджета е от туризъм. С немската депутатка Ска Келер се разбрахме, да пристигна още веднъж в България да види всяко дърво, всяка тревичка. В Австрия баха поставили дънери за маси, ние в случай че сложим дънери за маси ще кажат - Отсякоха гората ", сподели още Борисов.

" Аз си приказвам - с едни за Брекзит, с едни за миграционната рецесия ", добави той.

" Българското председателство е една реклама за страната. Справихме се чудесно, като ни пристигна отново ред се надявам да се оправим още по-добре ", безапелационен е Борисов.

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР