Искам България да се превърне в една Италия. Поне едни

...
Искам България да се превърне в една Италия. Поне едни
Коментари Харесай

Стефан Илчев: Искам поне 80% от музиката по българското радио да е наша

" Искам България да се трансформира в една Италия. Поне едни 80% от музиката по българските радиостанции и малките екрани да е българска. " Това показа музикантът Стефан Илчев. За него, отминаващата 2022 година е била доста пъстра, шарена и доста музикална.

" Изпълнена беше с решения, които се надявам да затвърждавам и да съм на верния път. Тази музика, която се прави в България никой, съвсем, не схваща за нея. Уви нямаме опция да слушаме повече българска музика в ефира. Има и друга музика, която възпитава, която е правена от експерти, от същински музиканти, от хора, които пишат стихове.

Стефан Илчев призна, че е направил крачка към италиански музиканти за своите бъдещи планове.

" Ще върша музика с музиканти, тъй като считам, че музиката е предопределена да се прави от хора, които са допрени от Господ, които имат гений, учили са и не престават да развиват гения си. Затова започнах да работя с хора отвън България, тъй като музиката тук е насочена към жанрове, които на мен не са ми забавни. Обичам да пея, да сътворявам музика, там където е мястото на музиката. Истинската, качествена музика остава и тя би трябвало да възпитава. "

Бургазлията работи в Милано по новите си планове с трима италиански композитори.

" Слава Богу те правят оценка това, което нося като гений и им е забавно да работим дружно. В България всичко е толкоз еднакво, а за мен еднообразието убива безусловно всичко. Няма да спра да издавам музика и у нас, по тази причина мисля и в тази тенденция. Доста от песните имат и български текстове ", показа той пред .
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР