Искам България да продължи да има правителство в тази ситуация

...
Искам България да продължи да има правителство в тази ситуация
Коментари Харесай

Христо Иванов искал да продължи да има правителство, защото това нямало алтернатива

" Искам България да продължи да има държавно управление в тази обстановка и заради обстоятелството, че главната логичност на Конституцията е да има държавно управление ".

Това сподели пред БНР Христо Иванов, водач на " Да, България " и съпредседател на " Демократична България ".

" Това държавно управление е единственото, което сега мога да си показва. То сподели, че води до резултати. Когато има по-добра политическа опция, аз съм подготвен тя да бъде разисквана. И самата съпротива все още не може да извади опция и се отхвърлиха от вотовете на съмнение, а дадоха обещание ".

Христо Иванов акцентира изрично, че за ПП-ДБ парцелирането на регулаторите на квоти не може да бъде определящ принцип:

" Нито може да бъде единствен принцип. Ние ще търсим метод в последна сметка да наложим качество ".

Той уточни, че има парламентарна традиция и опозицията да бъде включена в тези решения:

" Смятам, че е рационално ние доста деликатно да обсъдим нейното продължение (на тази парламентарна традиция - б.р.). Внимателен съм, тъй като сме се разбрали две неща - че ще беседваме за всичко след Нова година и че до момента в който всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано ".

Всички разбираме, че това (изборът на състав на регулаторите - б.р.) ще бъде въпрос, който ще е с доста огромен залог и с доста огромно напрежение, увери Иванов и добави:

" Убеден съм, че в случай че подходим рационално, не просто ще избегнем рецесията, а ще покажем, че можем да произведем положителни вести ".

По думите на Христо Иванов на шестима министри от кабинета " Денков " са били желани оставките от партиите, които поддържат държавното управление, и нито един от тях не е бил заменен:

" Не бива да трансформираме тази изява в действителна индикация за въздействие и мощ ".

В предаването " Политически НЕкоректно " Иванов разяснява проблема с неизлъченото изявление на Петър Волгин с посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова и подозренията за интервенция на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски - поради изразена от него обществено позиция по тематиката:

" Всички би трябвало да разбираме, че е неприемливо политици да се намесват в програмата на БНР непосредствено. Никой няма интерес да сътворяваме усещането, че има такава интервенция, България няма интерес. Същевременно е доста значимо да установим, че когато става дума за Националното радио, а не някакво си радио, е доста значимо да има открити стандарти. При толкоз разграничено общество и толкоз гледни точки - би трябвало да има ясни стандарти. За да стигнем до изясненост какви са тези стандарти, използвани към съответното изявление и проблем, доста е значимо Програмният съвет на БНР да излезе с доста обстоен отчет по този случай. Било ли е в съгласие това изявление? Защо? С какви съображения? Ако наличието му по някакъв метод е било проблематично, на кои съответни правила и стандарти то не е отговаряло. За да можем да забележим дали в действителност става дума за политическа интервенция, или в действителност има някакъв проблем ".

Иванов посочи, че и след вероятно осъществяване на дилемите, които си сложи държавното управление - влизане в Шенген и еврозоната и промени в Конституцията - то ще има смисъл да продължи да съществува поради това, че " дава опция да се движим към налагане на някакви стандарти, свързани с налагане на господство на правото и основаване на институционална причина за изчистване на корупционната среда ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР