Искало ли ви се е да посетите местата, през които

...
Искало ли ви се е да посетите местата, през които
Коментари Харесай

Най-високото непрекъснато обитавано селище в Европа – една смайваща планинска история

Искало ли ви се е да посетите местата, през които е минал пътешественикът Марко Поло при своите фамозни пътувания? Много хора не биха се замислили, в случай че им се отвори такава опция.

Едно такова място изисква 5-дневен 70-километров преход в една от най-високите и непрекъснати населявани елементи на Европа. Какво по-интригуващо от това?

За невероятното премеждие описват две смели блогърки, които не се поколебали да изследват тази прелестна, само че предизвикателна част на Европа.

Легендарният Марко Поло посетил и прекосил тези земи в едно от своите прословути пътувания. Ето какво написа той в книгата си за тази страна:

„ Има доста градове и села, а коприната се създава в обилие. Също по този начин те имат платове от злато и доста фини копринени артикули.
Страната отглежда едни от най-хубавите ястреби кокошкари в света. Наистина, там не липсва нищо, хората живеят от търговия и занаяти ".

Коя е страната, пазеща най-високото населявано обитаемо място в Европа, както и удивителна и плашеща природа - вижте на pochivka.blitz.bg!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР