Искал да закара Митко Иванов в болница, макар пострадалият да

...
Искал да закара Митко Иванов в болница, макар пострадалият да
Коментари Харесай

Мъжът от Столипиново, наръгал смъртоносно ухажор на жена си, опитал да му помогне

Искал да закара Митко Иванов в болница, въпреки потърпевшият да е почнал багра
27-годишният Румен Александров-Каспъра от " Столипиново ", упрекнат в убийството на влюбения в приятелката му Митко Иванов, желал да помогне на ранения от него мъж. Той мислел, че просто е наръгал съперника си, и не осъзнавал, че пробождането е съдбовно.

Това стана ясно от разпита Рашко Димитров и Атанас Атанасов - очевидци на кървавия случай. Днес те описаха пред Пловдивския областен съд, че директно след сбиването Каспъра отказвал да повярва какво се е случило.

Според прокуратурата на 21 декември 2019 година Румен съзнателно е умъртвил ухажора на приятелката си Галя Миланова. Двамата се сбили към обяд на пазара в кв. “Столипиново ”, като абсурдът бил предизвикан от Митко Иванов. Двамата мъже си разменили по няколко удара, когато той извадил нож и почнал да ръга Александров, който съумял да стигне до колата си, да извади друго острие и да прободе смъртоносно нападателя във врата.

Рашко Димитров видял по какъв начин Митко атакува Румен. “Наряза му ръката, доста кръв течеше. После това момче го отблъсна, отиде до една кола и извади ножа, с който го наръга ”, описа Димитров. Той превързал ръката на ранения с тениска и го питал каква е повода за разногласието. Румен му обяснил, че Митко е опипвал жена му. След това двамата с Румен тръгнали към автомобила на ранения, с цел да закарат Иванов в болница. В този миг пристигнала полиция.

Версията, че Румен Александров е желал да помогне на Митко Иванов, разви и очевидецът Атанас Атанасов. Той е каруцар и в деня на случая бил на пазара дружно с още 15-ина свои сътрудници, които чакали някой да им откри работа. Очевидците повтаряли, че Александров е предизвикал гибелта на нападателя си, само че той не вярвал. “Каза, че не го е блъснал, с цел да го убие. Искаше да го караме на болница да го спасим ”, изясни още Атанасов.

Съдия Екатерина Роглекова разпита още 11 очевидци на съдбовния случай. Всички те описаха багра сред Иванов и Александров, по какъв начин нападателят пръв извадил нож, само че след това се спънал и бил наръган смъртоносно. Делото против Каспъра ще продължи на 4 април, когато пред магистратите ще приказват неявилите се до този миг очевидци, както и движимостите лица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР