Исках да я приключа бързо, по хуманен начин - това

...
Исках да я приключа бързо, по хуманен начин - това
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството на майка си считал, че тя не е негов родител

" Исках да я приключа бързо, по човечен метод " - това е споделил в първите часове след бруталното ликвидиране на майка си 24-годишният Георги Генджов. Той я намушка в нощта на 21 януари.

Рада Гешева е обичана учителка по български език и литература, възпитала няколко генерации възпитаници в Бургас от Гимназията за непознати езици " Васил Левски ", известна като Руската гимназия.

Тялото на дамата, цялото в кръв, е намерено в квартирата на Георги на ул. " Шейново " 42 към 4 ч през нощта в неделя. По натрупа безусловно нямало крепко място, а след аутопсията патоанатомите преброяват 45 прободни рани – 20 в региона на гърба, останалите по главата, гърдите, корема, краката.

Многобройните кръвоизливи в корема на жертвата показвали, че

тя била жива, до момента в който синът й нанасял удар след удар и я умъртвявал

Всъщност Георги първо пробвал да пререже гърлото на майка си, само че ножът се счупил, до момента в който дамата се съпротивлявала. Тогава 24-годишният мъж сграбчил различен нож и почнал свиреп да я мушка, където свари.

В гърба обаче ударите били по-методични - както по-късно самият той прецизира, желал " да унищожи бъбрека ", разкриха проверяващи.

" Ние като хора с значителен опит в правоохранителната система сме се сблъсквали с доста жестоки убийства. Това обаче е едно от тези, които можем да назовем венец на жестокостта ", сподели окръжният прокурор Георги Чинев, който дружно с шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас старши комисар Емил Павлов разкри детайлности по случая.

Разследващите са шокирани и от обстоятелството, че

причинителят не проявявал никакво разкайване,

а доста невъзмутимо разказал по какъв начин " желал да завърши майка си бързо ".

В нощта на убийството 64-годишната Рада Гешева била в квартирата на сина си, обезпокоена за здравословното му положение - по-рано същия ден той споделил, че не се усеща добре.

Георги се прибрал малко преди среднощ и преди да я нападне, в продължение на 4 часа я гледал втренчено в очите. Накрая дамата не издържала.

Между двамата още веднъж избухнал скандал по болната за фамилията тематика - опиатите, които Георги употребявал, и за това, че би трябвало да се лекува.
Става дума за

дълга и систематична приложимост на опиати,

прецизират от прокуратурата.

Дали дрогата е отключила психиатрично заболяване, или още като дете Георги е страдал от такова, към този момент не е ясно. Според близки до семейството той бил с диагноза параноидна шизофрения. Лекуван е общо 7 пъти в Центъра за психологично здраве, а единствено предходната година е одобряван 3 пъти – през януари, февруари и май, сподели старши комисар Емил Павлов.

Той разкри, че Рада Гешева била доста обезпокоена за сина си и на няколко пъти тя и бащата на Георги, който е учител в Колежа по туризъм, са подавали сигнали в полицията, след които младежът е бил настаняван в Центъра за психологично здраве.

Сигнали за експанзия обаче не са постъпвали. Дали причинителят на зверското ликвидиране е бил вменяем по време на действието, ще се посочи посредством психиатрична експертиза, която ще бъде назначена от наблюдаващия прокурор. Тя ще се опита да откри и дали систематичната приложимост на дрога е отключила разстройство.

Самият Георги признал, че е

вземал медикаменти, в това число и за психическото си положение ,

по гледище на майка си. Но възприемал нейната неотложност да се лекува като нещо неприятно – считал, че по този начин майка му, в скрит план с лекарите, желала да повреди органите му.

Данни, че синът на учителката е подвластен от дрогата, има още от 2017 година, когато 17-годишният тогава Георги е арестуван за владеене на опиати. Според близки на семейството обаче момчето имало проблеми с душeвността много по-рано, само че тази тематика била табу отвън фамилията.

Самата Рада Гешева рядко споделяла персонални проблеми. Била постоянно усмихната, лъчезарна и всеотдайна в специалността си.

Синът приключил влиятелната гимназия за романски езици " Г. С. Раковски ", а все още на убийството бил студент по история в Софийския университет. Описват го като много затворен юноша, без доста другари. Поддържал по-близки връзки единствено със собствен съученик, на който се обадил незабавно след убийството.

 

Казал на приятеля си, че умъртвил майка си, и момчето позвънило на тел. 112

Две-три минути след първия сигнал е признат и втори – от причинителя.

Георги не прави опит да избяга, открит е от полицията до натрупа на майка си, а проверяващи са безапелационни, че той е работил самичък, без съизвършител. Когато полицейски екип го води в болничното заведение за прегледи, младият мъж още веднъж става нападателен. Нахвърля се на единия еднообразен, крещейки, че служителят на реда е дявол, който би трябвало да бъде погубен, разкриват източници на " 24 часа ".

Най-вероятно в нощта на убийството Георги е видял зложелател и в лицето на майка си, към която другояче бил доста завързан, а тя давала всичко за него, разяснява непосредствен до фамилията.

Ден след зверството против Георги Генджов бе 
повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране ,

осъществено по изключително нечовечен и непосилен метод за жертвата.

Очаква се във вторник съдът да му наложи мярка " задържане под стража ".

Колегите и учениците й се сбогуват: Беше жива, мъчно удържима, в никакъв случай равнодушна

Ужасяващата фамилна драма раздруса Бургас, защото убитата учителка Рада Гешева бе една от най-популярните и уважавани педагози. Нейни възпитаници и сътрудници не стопират да споделят тъгата си в обществените мрежи и да напомнят какъв неповторим учител и добър човек са изгубили.

" Днес събираме мемоари и сълзи за учителя, който ни остави, само че остави и забележима диря от мъдрост и обич. Тя не просто предаваше познание, а създаваше пространство, изпълнено с схващане и почитание. Тя беше майка, другар, човек, на който можеш да споделиш триумфи и провали. Бе рамо за разтуха, справочник и преподавател с огромно У! "

Това са част от думите, с които възпитаници от Руската гимназия се сбогуват със своята учителка.

В понеделник по обед доста от тях пристигаха с цветя на учебното заведение. Покрусени, от управлението на гимназията не пожелаха да разясняват и помолиха медиите да не тормозят децата, с които към този момент работят психолози от националната мобилна група за психоподкрепа.

Вдъхновител по натура я назовава нейната колежка Таня Самоковлиева от Руската гимназия.

" Пълна с живот, хрумвания и смисъл, който безусловно искаше да съобщи нататък към учениците. Човек, разчупващ стандарти и клишета в методиката, добър и бърз да прости пакостите, изключително на младите, подготвен да поеме стръмното в сложните изкачвания. "

" Любимка на децата. В учебно заведение плуваше в свои води. Понякога летеше предизвикателно над тривиалното, различен път гърмеше за правдивост, само че постоянно намираше метод да се случат нещата. Ако отсъстваше от мероприятие, липсваше шумната компания.

Жива, мъчно удържима, в никакъв случай неравнодушна, магнетична и заразяваща " – по този начин я разказват и по този начин ще я запомнят нейни другари и сътрудници.

Източник: " 24 часа "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР