Исках да видя по косвени белези какво можем да предположим.

...
Исках да видя по косвени белези какво можем да предположим.
Коментари Харесай

Христо Радков за инцидента на „Струма“: Нафтата не предизвиква такъв огън, нещо друго е горяло с нея

Исках да видя по косвени белези какво можем да предположим. В момента вървим единствено на догатки и догадки, по този начин ще остане до края, тъй като рейсът е изгорен. Това сподели за Bulgaria ON AIR ръководителят на Българското обединяване на водачите (БОШ) Христо Радков.

„ Ако питате с каква скорост е карал, не може да кажем. Тахографът е изгорен тотално, телата са доста мощно овъглени, което значи, че водачът, и да е получил инфаркт – няма по какъв начин да разберем, тъй като аутопсия не може да бъде направена ", добави още Радков.

" Очевидците споделят, че са чули гърмеж. Нафтата не провокира подобен огън, нещо друго е горяло с нея ", сподели Радков.

Според Димитър Ганчев от Интернет общество " България ", който постоянно минава по сектора, самият път заблуждава водачите, защото дясната мантинела завива с по-голям ъгъл от самия завой.

" Човек губи ориентировка къде се намира по отношение на десния габарит на пътя. Водейки се по дясната му граница, човек се заблуждава къде стартира завоят и къде свършва. Завоят стартира по-рано и е по-остър, на човек му идва да отсече завоя и минава доста покрай мантинелата. Пътят те подвежда да завиеш една концепция по-рано, в сравнение с би трябвало ", разяснява Ганчев.

" Този път е пуснат в употреба от 15 години и в случай, че няма други произшествия – не е от пътя. Какво е провокирало този огромен пожар? Не може да бъде от нафтата. Много е елементарно да се изследват металните материали, които са по-дебели, и да се разбере температурата на огъня. Но аз мощно се колебая, че някой ще го организира ", съобщи Радков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР