Иска се снемане на имунитет на Георги Михайлов за извършени

...
Иска се снемане на имунитет на Георги Михайлов за извършени
Коментари Харесай

Прокуратурата отново иска имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов

Иска се снемане на имунитет на Георги Михайлов за осъществени данъчни закононарушения. Това сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова по време на изказване пред Съдебната палата по отношение на поисканото от основния прокурор снемане на имунитета на депутата от Българска социалистическа партия Георги Михайлов, съобщи организация „ Фокус “.
По думите на Арнаудова финансова ревизия на Специализираната болница за лекуване на хематологични болести демонстрира, че доста търговски сдружения са доставяли забележителен размер от лекарства, макар че е налице презапасяване с медикаменти. „ За едно от медикаментите, което е за онкологични болести, сме открили сигурни доказателства за това, че са изплащани парични средства на стойност 164 000 лв. за този медицински препарат без законно съображение “, изясни Арнаудова и добави, че тези лекарства единствено са били заприходени единствено на документи и не са постъпвали в болничната аптека. Парите са отивали по сметка на компанията, посочи представителят на основния прокурор.
Арнаудова напомни, че още през ноември мината година основният прокурор е изискал снемането на имунитета на народния представител, само че за други две закононарушения - занемареност и подписване на неизгодни покупко-продажби. По думите ѝ в границите на следствието по тези обвинявания се е стигнало до отправяне на искане за откриване на данъчно-осигурителна информация за лицето и на банкова загадка. „ Въз основа на доказателствата, които бяхме събрали, се откриха условия, че националният представител е получавал финансови средства от едно комерсиално сдружение. „ Установихме, че доктор Михайлов е получавал средства, защото е дал 200 000 евро на комерсиално сдружение, което е плащало лихви за периода на контракта за заем “, съобщи Арнаудова. Установени са погрешни условия в заявените от него условия в справките заявления по ЗДДС. „ За 2016 година националният представител не е заявява 44 000 лв., които в действителност е получил като лихви от сдружението, на което през 2013 година е дал 200 000 евро заем “, добави тя.
Агенцията за държавна финансова ревизия е затруднена от хаоса в документите, сподели още представителят на основния прокурор. Прокуратурата чака интервалът на осъществяване на закононарушенията и размерът на сумите да се разшири, акцентира още Арнаудова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР