Иска ми се повече блокове да имат нормален облик, така

...
Иска ми се повече блокове да имат нормален облик, така
Коментари Харесай

Откриха саниран 15-етажен блок в Перник

Иска ми се повече блокове да имат естествен образ, тъй че когато излизаме на открито също да се усещаме прелестно, както се усещаме и в обновената среда вътре в тях. Това означи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова Малина Крумова P { margin-bottom: 0.08in; }е длъжностен заместител... към профила при откриването на актуализирания блок 58 в ж.к. „ Изгрев “ в Перник през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

Тя подсети притежателите да вземат участие в състезанието за най-добре саниран блок по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания.

Заместник-министър Крумова пожела на съдружие „ Ладовица-58 “ да пази това, което е направено с общите старания на притежателите, общината, изпълнителя и специалистите от Министерство на регионалното развитие и добави, че грижата за възстановяване на образа в квартала посредством възобновяване и на другите утвърдени за присъединяване в програмата здания ще бъде на министерството.



Реновираният 15-етажен блок 58 е финансиран с 1 211 301,52 лева от Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания. Чрез тези средства топлинно са изолирани външните стени и надземната част на стените на сутерена. Монтирани са топлинна изолираност и хидроизолация на покрива. Подменена е съществуващата дограма. Ремонтирана е осветителната апаратура в общите елементи е и изпълнена нова система за мълниезащита. Конструктивно са укрепени проблематични тераси на таванския етаж. В резултат постройката към този момент е с клас на енергопотребление „ В “ и се чака потребяваната сила в усъвършенстваните над 7700 кв. м жилищна инфраструктура да намалее с близо 745 хиляди kWh/годишно, а въздухът в града да бъде по-чист поради прогнозното икономисване на 233 тона СО2 годишно.

От към този момент усъвършенстваните енергийни характерности ще се възползват 150 души, живеещи в 70 жилището.



Сградата е първата, в която е осъществена реорганизация на остарялата отвесна отоплителна апаратура. Изградена е нова хоризонтална отоплителна система, автоматизирано уравновесена и енергийно усъвършенствана с самостоятелно премерване на месечния разход на топлота за всеки апартамент. С финансиране от програмата е сменена инсталацията в общите елементи на постройката, а ремонтът в обособените жилища е за сметка на притежателите, чието самоучастие възлиза на почти 45 хиляди лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР