Иска ми се да кажа няколко неща за този План

...
Иска ми се да кажа няколко неща за този План
Коментари Харесай

Проф.Стив Ханке: Вицепрезидентът Харис не управлява компании за втечнен природен газ 


Иска ми се да кажа няколко неща за този План за въвеждане на еврото. Ще загатна процеса. Не ми харесва тематиката по какъв начин е повлияна в предишното. Кабинетът Борисов са се пробвали да го създадат скрито. Най-доброто е да позволим на Слънцето да го огрее. Това съобщи икономистът Стив Ханке в ефира на bTV.

„Вторият миг е, че липса всевъзможен разбор по какъв начин да се минава от валутен ръб към системата на еврото.

ЕЦБ би трябвало да си създадат, само че и български специалисти би трябвало да създадат своите. Отървете се от тайните.

Трябва да има публичен спор.

Задължително би трябвало да има референдум. Общността би трябвало да реши дали да одобри еврото. Всичко това не виждам да се случва.

Защо бързате, имате система, която работи. Цялата концепция е полуда.

„Българският народ би изгубил, в случай че се причисли към еврозоната“. „Изучавам тематиката от много време“, разясни проф. Ханке. „ Защо българското общество ще желае нещо, което ще промени всичко? “, попита той.

„ Ако влезете в еврозоната, ще има по-висока корупция, инфлация “, изброи Ханке.

Финансовите последствия, счита той, няма да са положителни.

Проф. Ханке разяснява и контрактуваното от премиера Кирил Петков за импорт на полутечен газ от Съединени американски щати:
Ще бъде забавно да се види, тъй като Съединени американски щати дават обещание да доставят доста природен газ на доста високи цени. На доста хора. Големият проблем е в това, че нямаме толкоз доста природен газ, с цел да снабдим всички. И апропо, това е политически въпрос. Тук вицепрезидентът Харис не ръководи тези компании за полутечен природен газ. Това са частни компании. Това не са държавни компании. Така че тя може да дава обещание каквото си изиска и това е без значение. Тя не ръководи фирмите.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР