Иска ми се България да се пребори за силен ресор

...
Иска ми се България да се пребори за силен ресор
Коментари Харесай

Габриел иска силен ресор в ЕК, уважават я

" Иска ми се България да се пребори за мощен сектор в идната Европейска комисия, който носи изгоди и за нашата страна, и за Европа ", разяснява пред НоваТВ еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел.

" Дадох образ на сектор, който съвсем не съществуваше допреди две години. Срещам доста огромно почитание от страна и на сътрудниците, и на претендентите за ръководител на Европейска комисия ", изясни Габриел очакванията си за преизбиране като еврокомисар.

Тя ще остане на сегашния си пост най-малко до 31 октомври, когато би трябвало да завърши мандатът на Европейска комисия, само че Габриел допуска, че процесът може да се забави поради огромния брой партии в новия Екологичен потенциал. Тя бе и лидер на листата на ГЕРБ за евровота, само че през вчерашния ден се отхвърли от мястото си в Екологичен потенциал, с цел да остане комисар, а вместо нея за Брюксел отпътува Лиляна Павлова.

Относно отдръпването на Цветан Цветанов от всички управителни постове в ГЕРБ, Габриел разяснява, че " би трябвало работа, примирение и непрекъсната връзка с хората. Виждаме желанието на ръководителя ГЕРБ господин Бойко Борисов партията да бъде жив организъм, който се развива ".

Управляващите са си създали нужните заключения и си дават сметка за позволените неточности. " Хората простят единствено един път. Имиджовият проблем ще продължава да намира своето положително развиване дотолкоз, доколкото всеки един от нас е прям и демонстрира, че желае да работи с хората ", добави тя.

Лидерът на ГЕРБ постоянно дава късмет да се поправят нещата и когато това не се случва, се той демонстрира безкомпромисност и прави радикални промени.

Габриел изясни относително ниската изборна интензивност на евровота с " отвращението " на гласоподавателите от това, че част от предизборната акция не е била построена върху хрумвания.

" Иска ми се 17-те българи в новия Екологичен потенциал да останат обединени и да работят като един. Не носи изгода в националната делегация да няма съгласие по значими тематики ", добави тя

" Единната позиция има късмет да бъде чута и отразена в решението ", разяснява Мария Габриел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР