Иска да я направи приоритетна Linux дистрибуция във WSLМарк Шатълуърт

...
Иска да я направи приоритетна Linux дистрибуция във WSLМарк Шатълуърт
Коментари Харесай

Canonical мисли за по-тясна интеграция на Ubuntu в Windows

Иска да я направи предпочитана Linux дистрибуция във WSL

Марк Шатълуърт желае да види Ubuntu като предпочитана Linux дистрибуция в Windows
(снимка: Canonical / Twitter)

Търсенето на настолната версия на Ubuntu е по-силно от всеки път, съобщи неотдавна изпълнителният шеф на Canonical – Марк Шатълуърт . Ubuntu към този момент е наложена като платформа за разработчици и систематични админи, само че Шатълуърт желае да направи Ubuntu и предпочитана Linux система в Windows.

WSL или Windows SubSystem за Linux е част от операционната система Windows 10. Именно Ubuntu стана първата дистрибуция, която се появи във WSL, последвана от Debian, Fedora, Kali, openSUSE и SUSE Linux Enterprise Server (SLES), както и от личната дистрибуция на Microsoft – PengWin.
още по тематиката
Марк Шатълуърт желае да види Ubuntu като съществена дистрибуция в Linux подсистемата на Windows. Това ще опрости процеса на внедряване на системата в Windows среда, с опция за тестване на всичките й функционалности.

За задачите на плана Canonical търси експерт, който да управлява създаването на WSL функционалности в Ubuntu и интеграцията с Windows, заяви ZDNet, базирайки се на публикация за работа. Той ще взаимодейства с механически експерти и продуктови мениджъри и ще дефинира, проектира и създава функционалности за новата система.

По-рано Canonical показа Ubuntu Pro за виртуални AWS машини с фокус върху интернет на нещата. Очевидно Canonical счита, че най-популярната дистрибуция на Linux може да стане още по-търсена посредством тясна интеграция с Windows.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР