Иск за над 58 000 лева е завела Главна дирекция

...
Иск за над 58 000 лева е завела Главна дирекция
Коментари Харесай

Пожарната съди пазарджишка фирма за над 58 000 лева

Иск за над 58 000 лв. е завела Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ против пазарджишката компания „ Елит-про “ ЕООД. Съдебният развой е поради неплатени наеми за паркинга под площад " Васил Левски ", които сдружението като ползвател не е плащало на държавната институция, която пък е притежател на парцела.

Предявените искове пред Окръжния съд са за главница и наказателна клауза надлежно 30 395 лв. и 24 446 лв., както и за лихви за забавянето им от 1529 лв. и 1635 лв.. След внасяне на молбата обаче ответникът е направил отчасти заплащане. Така остават два желае, всеки за под 25 000 лв.. Заради това магистратите излизат с определение за преустановяване на производството и препращането му към Районния съд.

Припомняме, че паркингът бе наложително конфискуван с полиция и запечатан в края на януари тази година. До крайната мярка се стигна, откакто сдружението ползвател повече от година не бе плащало дължимия месечен наем от 2716 лв.. Неколкократните предизвестия не постигнали задачата си. През ноември 2017-а договорът бил преустановен едностранно, само че даже тогава не се стигнало до издължаване на забавените суми. Затова се стигнало до намесата на регионалния шеф Стефан Мирев, който издал заповед за изземване на парцела, който се води обществена държавна благосъстоятелност.

„ Елит-про “ ЕООД е сключил контракт на 27 октомври 2015 година, само че по-късно е платил единствено няколко вноски, излиза наяве от документите по случая.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР