Иск за 50 000 лв. заведе 46-годишният рецидивист Ивайло Калбурджиев

...
Иск за 50 000 лв. заведе 46-годишният рецидивист Ивайло Калбурджиев
Коментари Харесай

Похитител на дете съди ареста за 50 000 лв.

Иск за 50 000 лева заведе 46-годишният рецидивист Ивайло Калбурджиев против регионалната работа към Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " поради неприятните условия в хасковския следствен арест. 
Заседанието по делото в Хасковския административен съд бе предишния ден. Затворникът помоли магистратите да бъде освободен от 10 лева гражданска такса, за щото не разполагал с пари. Темида изслуша страните, даде им право на писмени отбрани, които би трябвало да бъдат показани до 7 дни. После съдът ще се произнесе в период по проблема.
" Условията в килиите са под всякаква рецензия. Мирише на застояло, а по стените личат следи от храчки и семенна течност. Няма достъп до чист въздух ", оплаква се Калбурджиев. Той добавя, че топла вода в общата умивалня липсвала, пускали я единствено в събота и неделя.  Когато му се налагало да върви по дребна потребност в килията, употребявал двулитрова туба от безалкохолно. Според Ивайло в килиите не била обезпечена и полагаемата се повърхност на един задържан.
" В такива условия и куче да вържеш, няма да стои. Всичко това рефлектира отрицателно върху душeвността ми. Лично един от командирите на защитата по време на обиск откри в дюшека ми въже, с което смятах да се обеся ", твърди 46-годишният мъж.
В момента той търка нара в трудово-поправителното общежитие " Черна гора " към старозагорския затвор. Ивайло Калбурджиев търпи наказването си от 8 година за нахлуване, обир и похищение на на 11-годишно момиченце в Хасково. Случката е от 12 юни 2015 г.  Тогава Калбурджиев издебнал жертвата си на улица " Стара Планина ". Там детето се качвало в асансьора на жилищна кооперация, с цел да се прибере вкъщи. Тогава с момиченцето в кабината нахълтал и бандитът. Малолетната хасковлийка се разпищяла, само че Калбурджиев извадил нож и опрял острието във вратлето на детето. " Млъкни, щото ще пострадаш ", просъскал някогашният пандизчия в. Той блъснал 2 шамара на момиченцето и взел мобилния му телефон. Отвел жертвата си до гробищата и там я зарязал.
Детето споделило какво му се е случило с продавачка на магазин и дамата се обадила в полицията.
Два дни по-късно рецидивистът бил хванат, откакто момичето го описало в детайли пред проверяващите. При задържането му, Калбурджиев признал за стореното и обяснил, че продал ограбения GSM-апарат.  " Колкото и тривиално да звучи, скърбя за стореното. Ако можех да върна времето, нямаше да сторя това ", рече той тогава пред съда. Запознати с досието на Ивайло обясниха, че той е родом от Русе, само че се преселил да живее в Хасково. Осъждан е за обири. Излязъл от пандиза няколко месеца, преди да извърши нападението против момиченцето. Рецидивистът призна обстоятелствата в обвинителния акт и делото се гледа по съкратеното правосъдно произвеждане.
В следствения арест, към чиито условия има искания, Калбурджиев лежал от 17 юни 2015-а до 22 януари 2017  г./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР