Иск за 300 хиляди лева обезщетение от болница Шейново внесе

...
Иск за 300 хиляди лева обезщетение от болница Шейново внесе
Коментари Харесай

300 бона търси едната страна от АГ Шейново след драмата с разменените бебета

Иск за 300 хиляди лв. обезщетение от болница " Шейново " внесе през днешния ден юристът на една от майките на разменените бебета. Целта е извънсъдебно съглашение, а средствата би трябвало да дойдат от Столичната община. Семействата на разменените бебета упорстват за сума от по 300 000 лв.. Тази заран юристът на Севда Михайлова – Тодор Мангъров, внесе претенцията си в болница " Шейново ".

" Депозирахме настояването за извънсъдебно съглашение с болничното заведение за 300 000 лв. ”, сподели адв. Тодор Мангъров. Целта е парите да отидат при майката на едно от бебетата – Севда Михайлова и околните й. Тревогите на дамата, съгласно адв. Мангъров, не престават и след размяната. " Много тежко претърпява нещата. Тя имаше подозрения и съмнения дали желае да го одобри, да го отглежда, само че в този момент към този момент мисля, че ще го гледа. Вчера се чухме с нея, тъй че съгласно мен ще го гледа ”, сподели той.

Сега въпросът е в ръцете на Столичния общински съвет, тъй като Столичната община е принципал на болница " Шейново ". Въпреки че са от разнообразни политически сили, част от общинските съветници се сплотиха в това, че няма да провиснал пари от бюджета на София без правосъдно решение. " Първо би трябвало да изчакаме да мине цялата правосъдна процедура ”, съобщи общинският консултант от " Демократична България ” Яна Тодоранова. " В такива случаи способен е българския съд ”, добави зам.-председателят на Комисията по опазване на здравето в СОС Мила Христова. Всички ние сме се заклели, ставайки общински съветници, че ще пазиме ползите на софиянци в това число разхода на обществения запас ”, сподели ръководителят на Комисията по опазване на здравето в СОС доктор Антон Койчев.

Ако до 10 дни няма развиване по проблема, адв. Мангъров ще внесе исковата си молба в Софийския градски съд. " Очаквах това нещо да се случи, това обаче не е доста добре за болничното заведение, защото това ще докара до увеличение на сумата с лихви. 300 000 лв. е желаната сума, а 10% са лихвите за 12 месеца. Поне две години би траяло това дело, което ще докара до оскъпяване на желае ”, счита той. Ако се стигне до съд, делата на двете фамилии против " Шейново " ще бъдат заведени по настрана.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР