IRS не може да намери милиони резервни данъчни записи, казва пазач

...
Службата за вътрешни приходи не може да намери хиляди касети
Коментари Харесай

Службата за вътрешни приходи не може да намери хиляди касети с микрофилми, съхраняващи милиони чувствителни записи на бизнес и индивидуални данъчни сметки, установи нов доклад на наблюдението.

Данъчната информация може да се използва за извършване на измами с възстановяване на данъци, според главния инспектор на данъчната администрация на Министерството на финансите, службата, която е направила доклада.

Неговият преглед идентифицира „значителни недостатъци“ в начина, по който IRS защитава, отчита и съхранява своите микрофилмови резервни касети – които агенцията е длъжна по закон да пази за определен период от време.

„Например, нашата физическа инспекция откри празни кутии, етикетирани като включващи касети за архивиране на микрофилм, без обяснение за местоположението на липсващите касети“, се казва в доклада.

Туристи минават покрай централата на Службата за вътрешни приходи близо до National Mall на 7 април във Вашингтон, окръг Колумбия. Туристи минават покрай централата на Службата за вътрешни приходи близо до National Mall на 7 април във Вашингтон, окръг Колумбия. Чип Сомодевила/Гети изображения

По време на посещение на място IRS не успя да намери никоя от микрофилмовите касети за фискалната 2010 г., които трябваше да бъдат изпратени до Центъра за обработка на данъци в Канзас Сити през 2022 г. след затварянето на Центъра за обработка на данъци във Фресно.

Отделно, в Ogden Tax Processing Center служителите на IRS не са знаели за текущото местоположение на цели 168 касети, които са били изпратени за преформатиране, се казва в доклада. Местоположението е неясно отчасти, тъй като предишният изпълнител на микрофилми внезапно прекрати дейността си през 2018 г., се отбелязва в доклада.

IRS предприема действия за завършване на инвентаризацията на микрофилма, както и работи за елиминиране на използването на микрофилм, според отговорно писмо до групата за наблюдение от Кен Корбин, комисар по заплатите и инвестициите на агенцията.

Той написа, че докладът подчертава предизвикателствата, пред които е изправена IRS през последното десетилетие поради намаленото финансиране и източването на опитен персонал. В резултат на това агенцията трябваше да прехвърли работниците към задачи с висок приоритет и това се отрази на способността й да актуализира навреме записите за инвентаризация на микрофилми.

Бюджетът на IRS спадна с повече от 15% през десетилетието, водещо до 2022 г., което доведе до намаляване както на нивата на персонал, така и на нивата на одит.

Но агенцията най-накрая получи допълнителното финансиране, което нейните служители отдавна искаха, когато миналия август беше приет Законът за намаляване на инфлацията на демократите.

Въпреки че този разходен пакет включва разпоредба за предоставяне на 80 милиарда долара на IRS за 10 години, републиканците продължават да критикуват новото финансиране и повдигат въпроси дали инвестицията ще доведе до увеличени одити за средните американци.

По-рано тази година републиканците успяха да си върнат 20 милиарда долара от финансирането в двупартийната сделка за справяне с тавана на дълга.

Белият дом твърди, че съкращаването няма да промени фундаментално това, което IRS може да направи през следващите няколко години. Служители на Байдън също многократно са казвали, че данъкоплатците, които печелят по-малко от 400 000 долара годишно, няма да бъдат изправени пред увеличение на одитите поради новото финансиране.

IRS казва, че новото финансиране вече е помогнало за подобряване на услугите за данъкоплатците. Той отговори на 3 милиона повече обаждания и намали времето за изчакване на телефона до три минути от 28 минути тази година в сравнение с предходната година. IRS също дигитализира всички подадени на хартиен носител данъчни декларации до 2025 г., което се очаква да намали времето за обработка наполовина и да ускори възстановяването с четири седмици, каза агенцията миналата седмица.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР