Ирландското правителство обяви вчера, четири дни след историческия референдум за

...
Ирландското правителство обяви вчера, четири дни след историческия референдум за
Коментари Харесай

До лятото ще има законопроект, разрешаващ правото на аборт в Ирландия

Ирландското държавно управление разгласи през вчерашния ден, четири дни след историческия референдум за абортите, че до лятната парламентарна почивка ще излезе със законопроект, разширяващ правото на аборт, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Ирландският министър на опазването на здравето Саймън Харис съобщи пред Ирландската телевизия, че се надява текстът да бъде оповестен и през идните седмици да стартират дебатите по него.

Дъблин беше оповестил, че има намерение, при положение на гласоподаване в поддръжка на либерализацията на абортите на референдума, да позволи осъществяването на аборти до 12-тата седмица на бременността, а за изключителни случаи, когато е заплашен животът на майката - до 24-тата седмица.

Три дни след резултата от вота, на който 66 % от гласоподавателите споделиха " да " на либерализацията, Саймън Харис съобщи, че ще докара до дъно работата, която му е поверена от народа. Въпреки това той означи, че ще би трябвало без подозрение да се изчака до края на годината, с цел да влезе промяната в действие.

Той загатна за три нейни детайла - смяна на законодателния текст, установяването на нови клинични правила и разрешаването на нови лекарства.

Ирландският министър на опазването на здравето стартира съвещания с представители на другите медицински специалности, с цел да бъде разисквано наличието на новия закон в светлината на практическото му приложение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР