Ирландският върховен съд днес блокира стачката на пилотите на Райънер

...
Ирландският върховен съд днес блокира стачката на пилотите на Райънер
Коментари Харесай

Съдът в Ирландия забрани стачката на пилотите в Райънер

Ирландският висш съд през днешния ден блокира стачката на водачите на " Райънер " (Ryanair), планувана за на следващия ден и вдругиден в Дъблин, удовлетворявайки искане на превозвача, предадоха международните организации.

Авиокомпанията сезира съда, с цел да получи разпореждане против синдиката Форса (Forsa), от който е част Асоциацията на ирландските водачи (IALPA), да предотврати 48-часовата стачката на летците в четвъртък и петък, прецизира Ройтерс.

Вчера " Райънер " съобщи пред Върховния съд, че Форса не е позволила процесът по ходатайство да бъде приключен преди да бъде оповестена стачката, която съгласно компанията би нарушила съглашение сред нея и синдиката от предходната година, написа Българска телеграфна агенция.

" Райънер " приветства правосъдното решение и прикани водачите да се върнат към договаряния и да изгладят всички различия без да бъде нарушено разписанието.

Авиопревозвачът чака през днешния ден и решение на английското правораздаване за друга стачка на водачите във Англия, планувана също за 22 и 23 август, добавя Франс прес.

Решението на ирландския съд съответства с днешното начало на петдневна стачка на стюардите и стюардесите на компанията в Португалия. Тя бе първата от вълна от планувани митинги в Ирландия, Англия и Испания.

" Райънер " е най-голямата нискобюджетна самолетна компания в Европа, обслужваща над 1100 посоки сред 160 летища в 27 европейски страни и Мароко, напомня ТАСС. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР