Ирландският рали състезател Крейг Брийн е починал след инцидент по

...
Ирландският рали състезател Крейг Брийн е починал след инцидент по
Коментари Харесай

Рали състезателят Крейг Брийн загина в катастрофа в Хърватия

Ирландският рали играч Крейг Брийн е умрял след случай по време на тест преди съревнование в Хърватия. Това оповестява " Ройтерс ", като се базира на изказване на Hyundai Motorsport.

По непотвърдена информация автомобилът му е излязъл от пътя, до момента в който 33-годишният рали водач се е подготвял за четвъртия кръг за сезон 2023 в Световния рали шампионат (WRC), който се организира идната седмица.

В изказването си от Hyundai пишат: " Hyundai Motorsport с дълбока тъга удостоверява, че водачът Крейг Брийн през днешния ден загуби живота си след случай по време на прелиминарен тест за рали " Хърватия ".

Президентът на Международна автомобилна федерация (FIA) Мохамед Бен Сулайем също отдаде респект на спортиста, като написа: " От името на ФИА изричам откровени съболезнования на фамилията и приятелите на Крейг Брийн след гибелта му по време на частен случай по време на проби в Хърватия. Нашите мисли и молебствия са с околните му и рали общността в този сложен миг ".

От 2014 година Брийн е съществена фигура в рали спорта от най-високо равнище. Той стартира спортната си кариера с картинг, а през 2007 година се насочва към ралитата. Той дебютира в съревнование от WRC през 2009 година с Ford Fiesta ST.

През 2022 година Брийн си обезпечава първото пълноценно каране като водещ водач за M-Sport, като взема два подиума по пътя към седмото място в шампионата. Макар че това партньорство завършва след единствено един сезон, той се завръща в Hyundai и доближава подиум още при първото си присъединяване в рали " Швеция ".

The WRC family is shocked and saddened to learn of Craig Breen`s passing. Our thoughts and condolences are with the family and friends of Craig at this incredibly sad time
— World Rally Championship (@OfficialWRC)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР