Ирландският рали пилот Крейг Брийн е загинал след катастрофа по

...
Ирландският рали пилот Крейг Брийн е загинал след катастрофа по
Коментари Харесай

Ирландски рали пилот е загинал при тестове в Хърватия

Ирландският рали водач Крейг Брийн е умрял след злополука по време на тест в Хърватия. Това оповестиха от тима на " Хюндай ", за който той се състезаваше.

Първоначално новината беше обявена от хърватски медии, които оповестиха за умрял млад мъж. По-късно " Хюндай " удостовери, че това е 33-годишният Брийн.

Екипът не даде детайлности за случая в следобедните часове, само че съобщи, че навигаторът Джеймс Фултън е незасегнат.

" С голяма горест " Хюндай Моторспорт " удостоверява, че водачът Крейг Брийн загуби живота си в резултат на случай по време на тест преди рали Хърватия. Навигаторът Джеймс Фултън е незасегнат след злополуката, която се е случила след пладне локално време. " Хюндай Моторспорт " показва най-искрени съболезнования на фамилията, приятелите и многочислените почитатели на Крейг ", оповестиха от тима.

Според хърватските медии Брийн е изгубил надзор върху колата си i20, след което се е блъснал в дирек с предната си лява част. Това се е случило на пътя на права сред Стари Голубовац и Лобора.

В обществените мрежи се появиха и фотоси, направени след злополуката, показващи провалите по колата. Смята се, че Брийн е умрял на място.

В кариерата си Брийн има 81 участия в Световния рали шампионат (WRC). Ирландецът има и осем подиума, като последният беше в през февруари в неговото първо присъединяване за сезона.

Брийн беше един от четиримата водачи на " Хюндай " през сегашния сезон и си поделяше третата кола с испанеца Дани Сордо. В кариерата си ирландският водач е карал още за " Ситроен " и " М-Спорт Форд ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР