Ирландският премиер отдаде почит на десетте жертви на опустошителната експлозия

...
Ирландският премиер отдаде почит на десетте жертви на опустошителната експлозия
Коментари Харесай

Ирландия е в траур след експлозия на бензиностанция

Ирландският министър председател отдаде респект на десетте жертви на опустошителната детонация на бензиностанция в Ирландия, съобщи ДПА.

Ирландската полиция счита, че гърмежът в петък на бензиностанцията в Крийслоу, графство Донегал, е " драматичен случай ". Огромната детонация лиши живота на четирима мъже, три дами, двама младежи - момче и момиче - и едно малко момиче.

Премиерът на Ирландия Михол Мартин, който посети мястото на детонацията нощес, съобщи, че цялата нация е в печал след нещастието. Мартин беседва с служащи от службите за незабавна помощ, които са работили в продължение на 24 часа след детонацията, с цел да открият жертвите.

Осем души, ранени при детонацията, са настанени в болница. Продължителната интервенция по търсене и възобновяване е завършила през вчерашния ден следобяд.

В речта си пред кордона към мястото на гърмежа Мартин съобщи, че в селото царува " дълбока горест " и " ужасна тишина ", отразяваща поразяващия мащаб на случилото се. " Цялата нация е в печал и дълбока тъга ", добави той.

" Много доброволци се стекоха към мястото на детонацията, с цел да се опитат да създадат всичко допустимо, с цел да оказват помощ, тъй като това, на което се натъкнаха, беше ужасяваща сцена и ние постоянно би трябвало да помним нашите служби за незабавна помощ ", сподели още Мартин. " Искам да им благодаря за това, че помогнаха на тези, които бяха в капан и бяха ранени. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да подкрепим общността "

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР