Ирландският премиер е категоричен, че британският му колега Борис Джонсън

...
Ирландският премиер е категоричен, че британският му колега Борис Джонсън
Коментари Харесай

Обвинения към Борис Джонсън, че лъже британците за новата сделка за Brexit

Ирландският министър председател е безапелационен, че английският му сътрудник Борис Джонсън не е обяснил както би трябвало своята договорка с Европейски Съюз за Brexit, написа Агенция " Фокус ", базирайки се на The Independent.
Джонсън по-рано съобщи, че според новото съглашение с Брюксел няма да съществуват митнически инспекции в Ирландско море. По-късно обаче той беше упрекван в това, че е излъгал, като доста хора твърдяха, че в договорката написа нещо друго.
Ирландският министър-председател Саймън Ковъни от своя страна съобщи пред публицисти, че е „ ясно “, че новата договорка за Brexit ще включва митнически инспекции. " Съвсем ясно беше, когато беше подписана договорката. Европейският съюз беше явен, че желае минимално въздействие върху стоките, които идват от Англия към Северна Ирландия, само че те в това време ще би трябвало да бъдат проверявани, с цел да знае Европейски Съюз какво евентуално влиза на пазара през Северна Ирландия ", сподели той.
" Прекарахме доста часове в полемики, с цел да изясним това “, добави Ковъни.
" Стоките, които идват по противоположния път от Северна Ирландия към Обединеното кралство ще имат доста по-малко условия и инспекции. Винаги имаше разлика сред импорт, приближаващ от Англия към Северна Ирландия и подобен, който минава по противоположният път и ние прекарахме доста часове в полемики и договаряния, както и в обяснение на всичко това ", изясни ирландският министър председател.
По-рано опозиционната Лейбъристка партия показа документи, които демонстрират, съгласно техния водач Джереми Корбин, че Джонсън " съзнателно е подвеждал хората ". Джонсън обаче отхвърли изказванията и съобщи, че Корбин не е прав. " Ние ще се подсигурим, че бизнесът няма да има спомагателни разноски и (митнически) инспекции за неща, които се изнасят от Северна Ирландия към Англия ", сподели той пред публицисти.
Председателят на Демократическата юнионистка партия (ДЮП) на Северна Ирландия Арлийн Фостър също подлага на критика премиера, като го упрекна, че е нарушил обещанието си да предотврати митническите инспекции в границите на Англия.
Съгласно съглашението, което Джонсън подписа с Европейски Съюз за Brexit, Северна Ирландия ще продължи да следва митническите регулации на Европейски Съюз, само че механически ще остане част от митническата територия на Англия. Възможно е да има спомагателни митнически инспекции върху артикули, идващи от Северна Ирландия към Англия, остава обаче действително отворен въпросът къде - на сушата или в Ирландско море.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР