Ирландският министър-председател Лио Варадкар съветва Великобритания да обясни как възнамерява

...
Ирландският министър-председател Лио Варадкар съветва Великобритания да обясни как възнамерява
Коментари Харесай

Ирландският премиер: Преговорите за Брекзит може да пропаднат заради спора за границата

Ирландският министър-председател Лио Варадкар поучава Англия да изясни по какъв начин има намерение да резервира отворена границата на страната със Северна Ирландия, тъй като в противоположен случай ще се стигне до проваляне на договорката за Брекзит, съобщи Асошиейтед прес.

" Трябва да знаем, че това е изпълнимо и законно използваемо и следва занапред да забележим нещо, което да го прилича ", съобщи Варадкар.

Англия напуща Европейски Съюз, неговия общ пазар и митнически съюз през март 2019 година Но този ход може да сътвори спънки за бизнеса сред английската Северна Ирландия и членката на Европейски Съюз Ирландия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лидерите на Европейски Съюз ще оценят напредъка по договарянията за Брекзит идния месец. Те желаят договорка до октомври, тъй че парламентите да могат да я ратифицират.

" Ако не реализираме същински, забележителен прогрес до юни, тогава следва съществено да си зададем въпроса дали изобщо ще имаме съглашение за овакантяване ", добави Варадкар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР