Ирландският министър-председател Лео Варадкар определи Европа като рай, а страната

...
Ирландският министър-председател Лео Варадкар определи Европа като рай, а страната
Коментари Харесай

Европа е "рай": Ирландският министър-председател

Ирландският министър-председател Лео Варадкар дефинира Европа като " парадайс ", а страната си - като " една от най-хубавите елементи на парадайса ", като прикани жителите да не свързват имиграцията с престъпността по време на речта си пред Народното събрание.

Коментарът на министър-председателя пристигна в миг, когато Ирландия продължава да се съвзема от антиимигрантските вълнения, обхванали Дъблин, откакто мъж от алжирски генезис, както се твърди, намушка с нож три дребни деца и техния педагог, преди да бъде укротен от минувачи.

Тъй като " Европа е парадайс, а Ирландия е една от най-хубавите елементи на парадайса, хиляди хора ще дойдат тук и ние просто би трябвало да се оправим с това по най-хубавия метод ", сподели Варадкар, настоявайки, че вероятността мигрантите да извършат закононарушения не е по-голяма от тази на всички останали и е " изцяло неправилно " да се мисли противоположното.

" В страна с население от 5,3 милиона души, в случай че има стотици хиляди мигранти, ще има няколко от тях, които ще извършат ужасни закононарушения, тъкмо както има хора, родени и израснали в Ирландия, които всеки ден правят ужасни закононарушения, в това число убийства ", сподели министър председателят.

Признавайки, че обвиненият в тази ситуация с намушкването с нож е " мигрант, въпреки и жител и човек, който е тук от над 20 години ", Варадкар акцентира, че родителите на петгодишното дете, което нападателят е вкарал в болница, също са мигранти, както и бразилският пощальон, който е блъснал нападателя с каската си, с цел да отбрани децата, и още трима души, които са се намесили, с цел да спрат нападението.

" Напълно неправилно е да се опитваме да изкараме, че има връзка сред закононарушенията и миграцията въз основа на това, което се е случило на улица " Парнел ", съобщи ирландският водач, визирайки местоположението на учебното заведение, където е станало намушкването с нож. Мотивът на нападателя остава незнаен.

Няколко служители на реда бяха ранени по време на безредиците в четвъртък, а минимум два рейса, един трамвай и няколко полицейски автомобила бяха подпалени. Десетки участници в протеста са задържани.

Ирландските управляващи реагираха на най-тежките безредици в Дъблин от десетилетия, като дадоха обещание да засилят законите за речта на омразата и да засилят наблюдението. Министърът на правораздаването Хелън Макенти оцени реакцията на полицията като " отлична ", а полицейският комисар Дрю Харис осъди бунтовниците като " изцяло луда хулиганска секта, водена от крайнодясна идеология ".

Макар да призна, че съществува " същинска угриженост " по отношение на пропускливите граници на страната, във вторник Варадкар съобщи пред законодателите, че броят на мигрантите, търсещи леговище в Ирландия, е намалял по отношение на рекордния брой от предходната година с помощта на неговите старания. Страната се бори да посрещне невижданата имиграция, като съгласно Централната статистическа работа единствено сред април 2022 година и април 2023 година ще дойдат 141 000 души.

 На фотографията: Горящ рейс на улица " О`Конъл " в центъра на Дъблин след жестоки подиуми, разиграли се след нахлуване на площад " Парнел Ийст ", при което бяха ранени петима души, в това число три дребни деца, на 23 ноември 2023 година (Brian Lawless/PA via AP) 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР