Ирландският колоездач Сам Бенет от отбора на Бора спечели последния

...
Ирландският колоездач Сам Бенет от отбора на Бора спечели последния
Коментари Харесай

Ирландец спечели последния етап в Джирото, Фрум завърши като победител

Ирландският колоездач Сам Бенет от тима на " Бора " завоюва последния 21-и стадий в Обиколката на Италия за 2018 година Той надделя в спринта в Рим носителят на цикламената фланелка и победител в класацията по точки Елиа Вивиани ( " Куикстеп " ). Бенет завоюва третата си етапна победа в Джирото, изминавайки 115-те километра по улиците на Рим за 2:50.49 часа.

Етапът беше тържествен и напълно равнинен, като даде финален късмет на спринтьорите да се борят за успеха. Бенет надделя Вивиани в директен двубой на финалната линия наоколо до Колизеума, само че италианецът беше неосъществим в класацията за цикламеното трико. Той приключи с четири етапни победи.

" Не знам по какъв начин съумях да победя Вивиани. В последните два дни страдах доста, тъй като дадох в действителност доста от себе си в първите две седмици. В последна сметка съм удовлетворен, тъй като момчетата работиха доста крепко за мен през днешния ден и аз съумях да им се отплатя ", сподели Бенет след финала.

Съперникът му Вивиани не изрази страдание, че е изгубил етапната победа. Той поздрави състава на " Куикстеп " за цялостното показване. Тимът приключи с пет победи, най-вече от всички в Джирото.

" Мисля, че е по-важно да се фокусираш върху това какво си спечелил, а не върху пропуснатото, изключително когато приказваме за края на една обиколка. В последната обиколка ми падна веригата и изгубих 20-30 позиции, само че по-късно съумях да се върна. На финала Сам просто беше по-бърз от мен, макар че извеждането ми беше чудесно ", сподели Вивиани.

Парадната обиколка на Фрум в Рим

Последният стадий беше тържествен за спечелилия в 101-ото издание на Обиколката на Италия Крис Фрум. Британският колоездач написа нова страница в историята, откакто завоюва трета огромна обиколка подред в границите на единствено 10 месеца. През 2017 година Фрум победи поредно в " Тур дьо Франс " и " Вуелта Испания ", ставайки първият, който ги печели откогато се организират една след друга.

 Ирландец завоюва последния стадий в Джирото, Фрум приключи като победител
© Reuters

С купата в Джирото Фрум държи и трите фланелки в огромните обиколки, като става първият от Бернар Ино. Той направи това, като триуфмира в Тура и Джирото през 1982 година и във Вуелтата през 1983 година

Само още един играч в цялата история на колоезденето има сходно достижение - Еди Меркс. Легендарният белгиец печели четири следващи огромни обиколки през 1972 и 1973 година - два пъти Джирото и по един път Тура и Вуелтата.

Последният стадий беше обезвреден след второто прекосяване на финалната линия. След диалог сред колоездачите и съдиите, времето се зачиташе единствено за етапната победа, не и за класирането, поради рисковото трасе и множеството дупки в центъра на Рим.

Фрум финишира Джирото с преднина от 46 секунди пред първенеца от 2017 година Том Дюмулен. Трети на почетната стълбичка се качи Мигел Анхел Лопес ( " Астана " ) на 4.57 минути. Колумбиецът приключи като №1 в класацията за млади състезатели до 25 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР