Ирландската Ryanair внесе в Европейската комисия петиция, която е подписана

...
Ирландската Ryanair внесе в Европейската комисия петиция, която е подписана
Коментари Харесай

Европейската авиокомпания, която иска Брюксел да защити полетите при стачки

Ирландската Ryanair внесе в Европейската комисия петиция, която е подписана от 1,1 милиона пасажери в Европейски Съюз, с искане прелитанията да бъдат предпазени от стачки на диспечерите. Това важи изключително за Франция, а повода е да се предотвратят нарушавания на пътуванията, оповестява Reuters.

Групата " Авиокомпании за Европа ", която съставлява компании като Lufthansa и Air France-KLM, както и нискотарифната Ryanair, също прикани Европейска комисия да предприеме дейности

Главният изпълнителен шеф на ирландсикя авиопревозвач - Майкъл О`Лиъри, съобщи, че поради местоположението на Франция анулацията на полети, които единствено минават през въздушното ѝ пространство по време на локални стачки, провокира особени нарушавания на пътуванията и замърсява въздуха.
 Приходите на Ryanair се удвоиха през предходната фискална година
Приходите на най-големия европейски транспортьор се удвоиха за година

Чистата облага е 1,31 милиарда евро, в съпоставяне със загуба от 240 млн. евро година по-рано

" Следващата френска стачка е планувана за 6 и 7 юни и нашите полети са цялостни, принудени сме да отменяме полети. Има просто решение на този проблем. Нашите страни членки имат закони, които пазят прелитанията ", съобщи О`Лиъри, говорейки за Гърция, Италия и Испания.

Ryanair прикани Брюксел да отбрани 100% прелитанията, изиска 21-дневно предупреждение за протестни дейности и 72-часово предупреждение за присъединяване на чиновниците в стачки на авиодиспечерите наред с други ограничения.
 Стачки и безпорядък блокират летищата в Европа и заплашват идващия летен сезон
Стачки и безпорядък блокират летищата в Европа и заплашват идващия летен сезон

Туроператорите са все по-притеснени за идния летен сезон
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР