Ирландската авиокомпания Райънеър“ заплаши Германия, че ще предложи значително по-малко

...
Ирландската авиокомпания Райънеър“ заплаши Германия, че ще предложи значително по-малко
Коментари Харесай

Райънеър заплаши Германия с по-малко полети, ако не оттегли данъка върху въздушния трафик

Ирландската самолетна компания „ Райънеър “ заплаши Германия, че ще предложи доста по-малко полети от немски летища през идващото лято, в случай че данъкът върху въздушния трафик не бъде понижен още веднъж. Това ще засегне седемцифрен брой немски туристи. 

Най-натоварената самолетна компания в Европа изиска също по този начин по-ниски такси за надзор на въздушното придвижване и анулация на към този момент контрактуваното нарастване на таксите за инспекции за авиационна сигурност на пасажерите на летищата.

Според компанията високите разноски, провокирани от държавното управление, са главната причина въздушният трафик на немските летища да се възвръща най-бавно от шока на пандемията в Европа.

" Германският авиационен пазар е в съсипия и незабавно се нуждае от метаморфоза ", изяснява изпълнителният шеф на самолетната компания Еди Уилсън в известие за пресата.

В резултат на високите държавни налози и такси, както и на " монопола на Луфтханза " върху високите цени, немските жители заплащат най-високите цени на самолетните билети в Европа, предава БНР.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР