Ирландската AIB вярва, че може да се върне изцяло в

...
Ирландската AIB вярва, че може да се върне изцяло в
Коментари Харесай

Ирландската AIB може да бъде напълно приватизирана до 2025 г. след огромни печалби

Ирландската AIB има вяра, че може да се върне напълно в частни ръце през 2025 година, защото противоположното изкупуване идващия месец се приготвя за понижаване на каузи на държавното управление във втората по величина банка в страната до малко над една трета.

В началото на 2022 година страната към момента държеше 71 % от AIB – махмурлук от спасяването на бранша от страна на държавното управление по време на международната финансова рецесия, след безразсъдното кредитиране по време на ирландския Келтски тигър взрив.

Сега, по-късно, което основният изпълнителен шеф Колин Хънт назовава тактиката на банката „ трансформирай, ремонтирай, възстановявай “, счетоводните книги са изчистени, защото ирландските банки са оставили да почиват сянката на своя провал от десетилетие и преди половината.

Щатът, който излезе от най-големия заемодател в страната, Bank of Ireland, през 2022 година, държи по-малко от 40 % от AIB. Очаква се акционерите му да одобрят назад изкупуване на акции от страната за 1 милиар...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР