Ирландия ще възстановява последиците от войната в Ровно, Германия в

...
Ирландия ще възстановява последиците от войната в Ровно, Германия в
Коментари Харесай

Възстановяването на Украйна ще струва 750 милиарда долара -

Ирландия ще възвръща последствията от войната в Ровно, Германия в Чернигов, Канада в Суми, Съединени американски щати и Турция в Харков, а Полша ще подвига от руините Донецк. Това планува украинският проект за следвоенното възстановяне на страната, който министър-председателят на Украйна Денис Шмигал показа онлайн пред участниците на двудневната Конференцията за възобновяване на Украйна в Лугано, Швейцария. Във форума, съгласно киевското издание “Бизнес ” вземат участие представители на 40 страни и 18 организации.


Шмигал, дружно с ръководителя на Върховната рада и членове на кабинета дойде в първата огромна доноска конференция, отдадена на Украйна в Лугано. Конференцията беше планувана още преди войната, само че нахлуването на Русия измести фокуса и в посока следвоенното възобновяване на страната, което по думите на Шмигал ще коства 750 милиарда $.

е от 2 хиляди страници и цената му, по думите на украинския министър председател е за 750 милиарда $. “Основният източник на финансиране за възобновяване на Украйна би трябвало да бъдат иззетите съветски активи. ” - акцентира пред участниците в конференцията украинският министър председател.

Документът планува Украйна да бъде възобновена на три стадия. В началото би трябвало да бъде построена сериозната инфраструктура. Вторият стадий ще се концентрира върху строителствата на учебни заведения, лечебни заведения и жилища. Третата фаза е огромна промяна, обхващаща всички сфери на публичния живот в страната.

„ Силната европейска страна е магнит за задгранични вложения “ - се споделя във въведението към документа, който към този момент е оповестен в интернет. Планът е предопределен за 10 години, началото на осъществяването е планувано за 2023 г.; съвсем половината от сумата за реституция се възнамерява да бъде изразходвана през 2023–2025 година

Например, единствено в региона на Киев, където руснаците останаха месец и половина, е належащо да се построят и (или) възстановят 167 учебни заведения, 122 лечебни заведения, 1400 км пътища, 7,5 милиона квадратни метра. м. жилища. Много по-тежко е ситуацията в южната част на Украйна и в региона на Донбас, който Киев твърди, че ще си отвоюва.

„ Благодарен съм на Европейската комисия за самодейността за основаване на специфична европейска платформа за възобновяване на Украйна. Въпреки това, всички начинания, проекти, упоритости би трябвало да бъдат в единна система… Затова Украйна предлага собствен личен народен проект за възобновяване, въз основа на който ще бъде допустимо да се осъществя всяка една самодейност. ” - съобщи през вчерашния ден при откриването на конференцията във видеовръзка президентът Володимир Зеленски.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР