Ирландия ще удвои своя принос към международното финансиране на климата

...
Ирландия ще удвои своя принос към международното финансиране на климата
Коментари Харесай

Cop28: Ирландия ще увеличи приноса си за справяне с изменението на климата, казва Варадкар

Ирландия ще удвои своя принос към интернационалното финансиране на климата до най-малко 225 милиона евро годишно до 2025 година, сподели Taoiseach Лео Варадкар пред делегатите на срещата на върха Cop28 в Дубай.

Г-н Варадкар даде обещание 25 милиона евро за нов фонд за загуби и вреди за 2024 година и 2025 година, с цел да помогне на бедните и уязвими страни, наранени от климатични бедствия.

Той добави, че неговото държавно управление е поели ангажимент за понижаване на половина на излъчванията до 2030 година и за климатична индиферентност до 2050 година

В формалното си послание от името на Ирландия към Cop28 в събота, господин Варадкар сподели, че в никакъв случай преди не са били толкоз мощно тревожните звънци за изменението на климата и света водачите би трябвало да се оправят с предизвикването.

Генералният секретар Гутериш сподели, че предизвикването да се трансформира една година на гореща топлота в година на изгарящата упоритост е с нас в този момент. Нека се оправим с това предизвикателство @COP28_UAEpic.twitter....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР