Ирландия се готви да признае палестинска държава през идните седмици,

...
Ирландия се готви да признае палестинска държава през идните седмици,
Коментари Харесай

Ирландия се готви да признае палестинска държава

Ирландия се готви да признае палестинска страна през идните седмици, съобщи Франс прес, на която се базира Българска телеграфна агенция, като цитира изказване на външния министър Михол Мартин.

Той посочи през вчерашния ден, че има желание да показа пред държавното управление публично предложение за признаването на палестинска страна след приключването на " по-широки интернационалните полемики ".

" Не се съмнявайте, че признаването на палестинска страна ще се случи ", добави той в тирада пред ирландския парламент, като увери, че решението няма да се забави. 

По-късно Мартин съобщи пред ирландския уебсайт " Джърнъл ", че формалното предложение ще бъде направено през идните седмици. Мартин посочи, че е обсъждал признаването с други страни, участващи в мирните начинания през последните шест месеца.

През март водачите на Испания, Ирландия, Словакия и Малта обявиха в взаимно изказване, че са подготвени да признаят палестинска страна, напомня Агенция Франс Прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР