Ирландия е постигнала бюджетен излишък през 2018 година за първи

...
Ирландия е постигнала бюджетен излишък през 2018 година за първи
Коментари Харесай

Ирландия отчита бюджетен излишък за пръв път от кризата насам

Ирландия е постигнала бюджетен остатък през 2018 година за първи път от финансовата рецесия през 2008 година
с помощта на увеличените доходи от корпоративни налози, разгласи министър председателят Лио Варадкар, представен от Агенция Франс Прес.

Искам да потвърдя, че през 2018 година ние отчетохме бюджетен остатък от малко над 100 милиона евро, съобщи нощес ирландският министър председател пред публицисти. От десетилетие за първи път имаме бюджетен остатък, добави Варадкар.

През 2017-а ирландската хазна също беше на зелено, само че тогава повода бе, че Дъблин продаде акциите си в Allied Irish Banks, припоми Агенция Франс Прес.

Варадкар съобщи, че остатъкът за 2018 година е реализиран с помощта на " доста мощно нарастване " на приходите от корпоративни налози, който са достигнало сред 1 и 2 милиарда евро над в началото плануваното.

Правителството планува бюджетен остатък и за 2019 година, като обаче предизвести, че приходите от корпоративните данъци са " мощно променливи ".

Ирландия е измежду страните от Европейски Съюз с най-ниски корпоративни данъци.

Финансовият министър на страната Паскал Донъхоу изрази задоволството от постоянния резултат, който съгласно него се чака да бъде здрава основа, с цел да може Ирландия да отговори на външните провокации през 2019 година.

Ирландия чака развръзката за метода, по който Англия ще излезе от Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР