Ирландия е на ръба на правителствена криза. Основната опозиционна партия

...
Ирландия е на ръба на правителствена криза. Основната опозиционна партия
Коментари Харесай

Ирландия е изправена пред правителствена криза

Ирландия е на ръба на държавна рецесия. Основната опозиционна партия „ Фина гейл “ даде поръчка, че подхваща дейности по отстраняването на вицепремиера Франсис Фицджералд.

Това опонира на съглашение за съдействие, което обезпечава ръководството на премиера Лео Варадкар. Фицджералд е подложена на напън поради дискредитираща информация от 2014 г за скандал в полицията в Ирландия. Става дума за съмнителни обвинявания против сержант от двама някогашни командири, което докара и до оставката на тогавашния министър на правораздаването. Действията по отстраняването на вицепремиера ще бъдат разисквани и гласувани идната сряда.

Това ще скапе съглашението, което разреши на партията на Варадкар „ Фина гейл “ да образува предходната година държавно управление на малцинството с 9 самостоятелни членове на Народното събрание. Кризата се задава седмици преди срещата на върха на Европейски Съюз на 14 и 15 декември, на която Ирландия ще има правото на фактическо несъгласие върху въпроса за напредъка в договарянията за Брекзит.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР