Ирландецът Сам Бенет от отбора на Куикстеп спечели 10-ия етап

...
Ирландецът Сам Бенет от отбора на Куикстеп спечели 10-ия етап
Коментари Харесай

Сам Бенет с първа етапна победа на Тур дьо Франс след финален спринт

Ирландецът Сам Бенет от тима на Куикстеп завоюва 10-ия стадий от колоездачната Обиколка на Франция, който беше с дължина 168.5 километра от Олерон дьо Шато до Сен Мартен дьо Ре. За Бенет това е първа етапна победа на "Тур дьо Франс ", откакто приключи с време 3 часа, 35 минути, 22 секунди.

Утрешният стадий 11 е с дължина 167 километра от Шатийон льо Плаж до Поатие. Победата на Бенет означаваше и излизане преди всичко в класирането по точки за интензивност, което му носи зелената фланелка за утрешния 11-и стадий. Петер Саган, който до през днешния ден носеше същото трико, приключи 3-и, само че ще би трябвало да го отстъпи на ирландеца.

Бенет донесе и втората етапна победа за надпреварата за тима си Куикстеп, като тя беше изкована в последните 150 метра, макар насрещния вятър. На 2-о място приключи Кейлъб Юън (Австралия), а словакът Петер Саган остана на трето място, като и двамата са с времето на спечелилия.

Начело в генералното класиране остава словенецът Примож Роглич, който води с време 42 часа, 15 минути и 23 секунди. Втори се движи Еган Бернал (Колумбия) на 21 секунди, а трети е Гийом Мартен от Франция на 0.28. Мартен по време на стадия попадна в рухване и това му попречи да се включи в главната група и да се бори за съкращаване на дистанцията от любимеца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР