Ирландец плати 200 хиля. лири, за да гарантира оцеляването на

...
Ирландец плати 200 хиля. лири, за да гарантира оцеляването на
Коментари Харесай

Граничен пункт brexit: Ирландец плати 200 хиля. лири, за да гарантира оцеляването на фирмата си

Ирландец заплати 200 хиля. лири, с цел да подсигурява оцеляването на компанията си след брекзит. Компанията се намира на противоречивата ирландска граница. Какви ще са последствията за бизнеса, локалните поданици и българите на Острова – гледайте bTV Репортерите довечера, незабавно след новините в 19 ч. За най-проблемната точка в договарянията сред Англия и Европейския съюз – описват Илияна Димитрова и операторът Борис Пинтев.
Снимка: btvnovinite.bg

Дон Редин е притежател на компания за автобусни транспорти. Посреща брекзит с неповторим отговор – разделя компанията си на две. Сега автопаркът му стартира в Република Ирландия и стига до Северна Ирландия.

„ Това е нашата съществуваща компания, която е в Република Ирландия. Заради брекзит и многото работа, която имаме в Северна Ирландия, част от Англия, осъзнахме, че се нуждаем и от база там. Купих тази земя, направихме проект и сътворих автопарка във Великобритания”, сподели Редин.
Снимка: btvnovinite.bg

Дон клонира компанията си, тъй като невидимата линия, която в този момент пресича двора му, след брекзит ще стане сухопътна граница сред Обединеното кралство и Евросъюза. Северна Ирландия ще остане от едната страна, а Ирландия от другата.
Снимка: btvnovinite.bg

За момента никой не е изцяло сигурен какво ще се случи с ирландската граница, само че часовникът на брекзит тик-така, а времето за решения изтича.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР