IRL на интернет жаргон означава в реалния живот (in real

...
IRL на интернет жаргон означава в реалния живот (in real
Коментари Харесай

Социална мрежа затваря - 95% от потребителите ѝ се оказаха фалшиви

IRL на интернет диалект значи " в действителния живот " (in real life - англ.). Немалка подигравка има обаче в това да кръстиш по този начин обществена мрежа, в която, става известно, съвсем никой от 20-те милиона консуматори не е същински.

Именно подобен е казусът с платформата IRL, която приключва своята активност след набирането на сериозен капитал от вложители и пазарна оценка над 1 милиарда $, написа TechCrunch.

Контекст : Целта на IRL беше да оказва помощ на младежите от Gen Z да провеждат събития - като опция на Фейсбук, който не е измежду обичаните платформи на тази демографска група.
 Илон Мъск обмисля основаването на нова обществена мрежа
Илон Мъск обмисля основаването на нова обществена мрежа

Платформата за обществени медии ще е в отговор на пропагандата и подправените вести

През 2021 година група вложители, отпред със SoftBank, наляха 170 млн. $ в IRL, като по този начин цената на компанията се изчисляваше на впечатляващите 1,17 милиарда $. Това я направи " еднорог ".

Детайли : Около набирането на тези средства в Борда на шефовете на IRL почнали да се съмняват в изказванията на създателя Ейбрахам Шафи, че платформата има 20 млн. дейни консуматори всеки месец.

Последвало вътрешно следствие, което открило, че 95% от тези профили са " автоматизирани ". Комисията за скъпите бумаги и тържищата на собствен ред стартира инспекция за възможни нарушавания на законодателството.

През април тази година Шафи беше отхвърлен от ръководството на компанията.
 Социалните мрежи с най-вече консуматори в света
Социалните мрежи с най-вече консуматори в света

Meta има надзор върху четири от петте най-широко употребявани платформи

Още нещо : През предходната година IRL редуцира една четвърт от чиновниците си. В писмо до екипа на компанията Шафи прикани подчинените си " да се приспособяват " и " да бъдат дисциплинирани ": " Да бъдеш една от тези знакови компании е като да спечелиш злато на олимпийските игри, дори може би е по-трудно. Както е с Игрите, знаем, че множеството хора не желаят да бъдат олимпийски спортисти. По същия метод, не всеки желае да върви по нашия път. За тези, които желаят да доближат оттатък лимитите си и да открият на какво са способни - тази просвета е за вас! ".

Очевидно всички изпълнителни шефове на провалени компании имат леки проблеми с мегаломанията.
 Петте най-ценни европейски софтуерни компании
Петте най-ценни европейски софтуерни компании

Технологичната промишленост в Европа записва продажби от €1,5 трилиона

Какво следва : В същото известие Шафи твърди, че компанията " има повече от задоволително пари, с цел да издържи огромна част от 2024 година ". По това време чиновници разясниха пред медиите, че IRL има над 100 млн. $ в банката.

Не е ясно какъв брой от тези пари са останали към настоящия миг, само че решението на Борда е те да бъдат върнати на акционерите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР