Иржи Лехечка продължава да прави страхотен старт на новия сезон,

...
Иржи Лехечка продължава да прави страхотен старт на новия сезон,
Коментари Харесай

Невероятният рейд продължава: 20-годишният Лехечка е четвъртфиналист в Ротердам

Иржи Лехечка продължава да прави страховит старт на новия сезон, откакто през предишния месец за пръв път се класира за главната скица на Голям шлем, а в този момент преодоля пресявките в Ротердам, където записа дебютните си победи на равнище ATP и към този момент е четвъртфиналист в шампионата. Чехът наподобява е извлякъл нужните поучения от загубата си против Григор Димитров на старта в Мелбърн и към този момент демонстрира равнище, с което може да се опълчи на най-хубавите в света. Младокът изненадващо в профил Денис Шаповалов в откриващия кръг на конкуренцията, а през днешния ден се оправи със съпротивата на Ботик ван де Зандсхулп и към този момент е измежду финалната осмица в нидерландския град - 1:6 6:4 6:4.

Срещата стартира със съществено надмощение на локалния представител, който стоеше надалеч по-стабилно от дъното на корта и се възползваше от неточностите на съперника си. Лехечка беше прекомерно прибързан в своите дейности и непрекъснато атакуваше несъответствуващи за задачата топки, допускайки голямо количество непредизвикани неточности и това оказа помощ на нидерландеца да пробие на цели три пъти неговото подаване, като по този начин с лекост си подсигурява триумфа в първия сет.

Световният номер 51 продължи да има самодейността в идната част и бързо се добра до следващите си точки за пробив, единствено че квалификантът сподели темперамент и не позволи ранно закъснение. 20-годишният гений към този момент демонстрираше надалеч по-голямо самообладание в разиграванията, изчаквайки точния миг да повиши темпото. Това се отрази доста ползотворно на възможностите му за продобиване на срещата, защото го води до първа опция за брейк, която той незабавно осъществя и скоро имахме паритет в общия резултат.

Третия сет още веднъж започва с надмощение на по-нискоранкирания състезател, до момента в който нидерландецът изглеждаше беззащитен пред мощта на противника си и възможностите му за победа се стопяваха с всяка една минала минута. Все отново 137-ият в света не можа да задържи инерцията в представянето си, което разреши на любимеца да изравни геймовете при 4:4. Тогава обаче чехът сподели впечатляваща увереност, показвайки най-хубавия си тенис от началото на мача и в последна сметка се поздрави с триумфа, с цел да си обезпечи конфликт с Лоренцо Музети в идната фаза.

From qualifying ➡️ quarterfinals.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР