Ирина Обущарова e изпълнителен директор и съосновател на англоезична платформа

...
Ирина Обущарова e изпълнителен директор и съосновател на англоезична платформа
Коментари Харесай

Успешна българка: Завърших гимназия, качих се на автобуса с 20 кг багаж и 3000 евро кредит и заминах

Ирина Обущарова e изпълнителен шеф и съосновател на англоезична платформа за истории и вести за нововъведения и бизнес от Югоизточна Европа - The Recursive. В " Завърналите се " с Петя Кертикова по Bulgaria On Air Обущарова описа за своя път кум триумфа.

Преди да постави основите на компанията, Ирина живее и учи във Виена в продължение на 11 години.

" През 2006 година, незабавно откакто приключих езиковата гимназия в Пловдив, се качих на един рейс с 20 кг багаж и 3000 евро заем от майка ми, и отпътувах за Виена ", стартира описа си тя.

Отнема ѝ толкоз да приключи " Журналистика и всеобщи връзки " във Виенския университет, тъй като си намира работа още до момента в който следва. Фокусира се върху стратегическата връзка, а първата ѝ работа е в списание за мигранти. Част от дилемите ѝ включват комуникация с екипа на някогашния австрийски канцлер Себастиян Курц.

След това я канят в огромна PR организация, опитва се и като бизнесмен. След десетилетие на открито взема решение да се завърне вкъщи. В София поставя основите на платформа за нововъведения, където бизнесмените и позитивните бизнес вести са на фокус.

" Ние описваме за сполучливи и новаторски бизнесмени, които се занимават с технологии, които пробиват на международния пазар от България, Румъния, Гърция и района ", изясни Ирина Обущарова.

Проектът започва през февруари 2021 година Интересен подробност е, че за работата си Ирина печели премията " Предприемач на годината ", само че не в България, а в Румъния. Още на идната година медията набира външно финансиране от 450 000 евро, с помощта на шестима вложители от България, Гърция и Румъния. Именно такива хора връщат Ирина назад в България.

" Мен ме върнаха хората, които основават стартъпи от България; които основават бизнеси тук; които имат вяра, че ние можем да сме място на нововъведения. Този образец на мен ми повлия. Аз желаех да съм част от това придвижване, тази смяна, за мен това беше сигнал за смяна ", показа Ирина.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР