Ирина Дилкинска е поискана от САЩ, за да упражнят те

...
Ирина Дилкинска е поискана от САЩ, за да упражнят те
Коментари Харесай

Крум Зарков за Ружа Игнатова и Дилкинска: Финансовата престъпност набира скорост

Ирина Дилкинска е поискана от Съединени американски щати, с цел да упражнят те тяхната пълномощия по силата на съглашение. Това е станало през 2021 година, през това време е текло произвеждане и когато българският съд е решил, че са налице учредения тя да бъде пратена, ние сме я предали на Съединени американски щати. Това изясни пред Нова телевизия служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

Дилкинска е предадена на американските управляващи поради обвиняване в присъединяване в незаконна група, основана за машинация и пране на пари. Тя има повдигнато обвиняване по отношение на криптоизмамата „ УанКойн “ (OneCoin),  съобщи американското министерство на правораздаването.

„ Ние не водим следствието, не знам дали е имало такова и в България, ние в Министерството на правораздаването нямаме отношение към следствието. Ние улесняваме размяната на документи сред съответните способени служби, обезпечаваме, когато е належащо сигурността на индивида, който би трябвало да бъде предаден и го предаваме “, сподели през днешния ден министърът на правораздаването.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР