Ирен Швакман е съосновател и председател на борда на Revo

...
Ирен Швакман е съосновател и председател на борда на Revo
Коментари Харесай

Ирен Швакман: Услугата на Mokka е лесна и удобна за потребителите

Ирен Швакман е съосновател и ръководител на борда на Revo Technologies Group, водещата финтех компания, профилирана в услугите " Купете в този момент, плащайте по-късно " в Централна и Източна Европа. Преди да основе Revo, Ирен е била старши сътрудник в McKinsey & Company, където управлява работата на McKinsey с огромни финансови институции в Централна и Източна Европа, Русия и страните от Оперативно-наблюдателно дело. Ирен е родена в Украйна и е американска гражданка. Ирен Швакман има MBA от Harvard Business School и бакалавърска степен по биохимия от Brown University в Съединени американски щати.

Ирен, разкажете ни малко повече за Revo Technologies и по-конкретно марката  и по какъв начин решихте да навлезете на българския пазар?

Revo Technologies е една от водещите финтех компании в ЦИЕ (Централна и Източна Европа). Работим под марката Mokka и към този миг оперираме на 3 пазара - Полша, Румъния и България. Ние сме профилирани в даването на най-хубавите в сегмента " купи в този момент, заплати по-късно " решения за онлайн и офлайн магазини и техните консуматори. България е значим пазар в Централна и Източна Европа с една от най-бързо разрастващите се електронни търговски екосистеми, мощна платежна и софтуерна инфраструктура и динамична локална база от търговци. Видяхме страхотна опция за нашия бранд тук, по тази причина взехме решение да навлезем на пазара.

Каква услуга предоставяте на търговците, и каква на крайния консуматор?

е неповторим способ на разплащане, тъй като е мултиканален и е разполагаем както за онлайн, по този начин и за обичайните търговци. Mokka предлага адаптивен чекаут, който е подобаващ както за по-малки покупки като обувки и козметика, по този начин и за по-големи като мебели, домашен уреди, електроника, просветителни и медицински артикули, а също и пътувания. Адаптивният чекаут предлага на потребителите разнообразни проекти за заплащане, според от размера на пазарската им кошница.

Когато приказваме за потребителите - с " купи в този момент, заплати по-късно " потребителите имат преимуществото да отсрочват заплащанията за своите покупки. Например, с Mokka потребителите имат опция да заплатят покупките си в границите на 30 дни или да изплатят на части, избирайки сред комфортни проекти за заплащане от 3 до 24 месеца. Процесът на регистрация в Mokka е интегриран напряко в приложението за извършване на покупки и лишава до 2 минути, като изисква единствено телефонен номер и номер на документ за идентичност. Решението е неотложно и купувачът може да употребява Mokka веднага. Повечето търговци оперират с 0% оскъпяване, тъй че BNPL е освен комфортен, само че преференциален и транспарантен способ.

Какви са изискванията за търговците, в случай че желаят да прибавят Mokka като алтернатива за разплащане?

Търговците могат да се свържат с Mokka посредством нашия уебсайт ( ) или посредством разнообразни платформи за електронна търговия като Shopify, MerchantPro, VTek. Скоро ще стартираме и нашето партньорство с CloudCart България, тъй че всеки търговец, опериращ с тях, ще може да добави Mokka към своето заплащане единствено с няколко клика.

Регистрацията в Mokka за търговци е доста лесна и прибавянето на Mokka като способ на заплащане е бързо с нашите приставки и API интеграция. Ние предоставяме онлайн техническа поддръжка и в допълнение, подробна информация за нашата услуга е налична онлайн в нашия портал за разработчици.

А какви са изискванията, на които би трябвало да дава отговор потребителя, с цел да се възползва от услугата?

Услугата на Mokka е лесна и комфортна за потребителите. Те могат да потърсят на нашия уебсайт и в нашето мобилно приложение комерсиалните магазини, където се предлага разплащане чрез Mokka, и да се записват за секунди единствено с мобилния си телефон и ID. Веднага по-късно на потребителя ще бъде препоръчан предел за покупка, който може да похарчи в партньорските магазини.

Лимитът на Mokka е подновяем, което значи, че откакто покупката бъде направена и изплатена, лимитът се възобновява автоматизирано и може да бъде повишен с времето, когато опознаем клиента и забележим неговите потребности и разноски.

" Купи в този момент, заплати по-късно " е услуга с 0% оскъпяване, а някои по-дълги проекти на вноски също са налични с дребна месечна такса, тъй че потребителят да може да избере проекта за разплащане, който най-добре дава отговор на неговия бюджет.

Имате ли към този момент сътрудници на българския пазар и в случай че да, кои са те?

Напреднахме доста с регистрирането на търговци и старта на предлагането на услугите ни от сътрудници, като прибавяме нови такива всеки месец. В момента тестваме и е въпрос на дни преди стартирането на нашата интеграция с CloudCart, която ще направи Mokka  достъпна за всички търговци на CloudCart с няколко кликa. Нашият екип показва Mokka на най-хубавите търговци в България и реализираме огромен прогрес.

С какво Mokka се разграничава от другите BNPL марки на българския пазар?

Има редица отличителни черти, които са значими за търговците:
Предлагаме адаптивен чекаут, който предлага на потребителите разнообразни комфортни разплащателни проекти - от разплащане за 30 дни до разсрочено погашение от 3 до 24 месеца според от вида артикули и услуги които търговеца предлага. Това дава по-голям избор на потребителя, който може да усили потребителската си кошница или да направи повече покупки. Предлагаме мултиканални решения както за онлайн, по този начин и за физически магазини, което разрешава на търговците да обезпечат едно потребителско преживяване, където и да пазари техният клиент. Опростихме процеса за свързване на сътрудниците ни чрез създадени приставки за всеобщите платформи за електронна търговия. Добавянето на Мокка в уеб страницата на търговеца е въпрос на няколко бързи настройки от страна на техническия екип. Мобилното ни приложение Мокка е разполагаем на потребителите, и то ни разрешава да разпространяваме търговците и да увеличим трафика към тях. Разполагаме с апликация особено за търговци. В нея има секция, в която сътрудниците ни могат да ръководят своя сметки и да виждат разбори на поръчките с Mokka в действително време.
Какви са проектите и задачите, които сте си сложили до края на годината?

Нашите дълготрайни цели за България са да установим Мокка като водещото решение за извършване на покупки на погашение без лихви както за консуматори, по този начин и за търговци в страната. Искаме да създадем партньорства с водещите търговци и платформи за електронна търговия в България, като представим нашите решения за отсрочени заплащания в множеството от техните магазини. Освен това желаеме да популяризираме търговците на нашите консуматори посредством мобилното приложение на Мокка, като също по този начин насочваме повече уеб трафик към търговците.

В бъдеще планираме да продължим да влагаме в технологиите и услугите си, с цел да задоволяваме непрекъснато възходящите потребности на бизнеса и потребителите - както на българския, по този начин и на интернационалния пазар. Разглеждаме благоприятни условия за разширение на нашето продуктово портфолио в България, в това число въвеждане на нови финансови услуги и разширение на активността ни в нови области. Нашата съществена цел е да станем водеща финтех компания в България, като предлагаме новаторски решения, които оказват помощ на потребителите и търговците да са сполучливи в цифровата стопанска система. С нашия напредък в България, имаме за цел да създадем нови работни места и благоприятни условия за надарени хора да се причислят към нашия екип и да допринесат за триумфа ни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР