Иранското правителство отрече да се е опитвало да потули отговорността

...
Иранското правителство отрече да се е опитвало да потули отговорността
Коментари Харесай

Иран: Не сме се опитвали да потулим отговорността на властите в авиокатастрофата

Иранското държавно управление отхвърли да се е опитвало да потули отговорността на управляващите в драмата със сваления простъпка от иранска ракета на 8 януари покрай Техеран украински пътнически аероплан , съобщи Франс прес.

" В тези скръбни дни бяха отправени рецензии към ръководителите и управляващите на страната. Някои ръководители даже бяха упрекнати в неистина и в опит да потулят случая, откакто това в действителност, почтено, не беше по този начин " , съобщи представителят на държавното управление Али Рабией.

" Истината е, че не сме лъгали. Лъжа значи да преиначиш истината, предумишлено и съзнателно. Лъжа значи да потулиш информация. Лъжа значи да си осведомен с някакъв факт и да не го кажеш или да изопачиш действителността " за този факт, добави той.

" Това, което казахме в четвъртък, се опираше на разследващи сведения, показани на цялото държавно управление, съгласно които нямаше никаква връзка сред злополуката и изстрелване на ракета ", съобщи Рабией.

Говорителят на иранското държавно управление отхвърли днешни туитове на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп , в които се показва поддръжка за иранците, като съобщи, че иранският народ ще помни, че той е умъртвил един от водещите генерали и че е повода мнозина в Иран да изпитват стопански усложнения, съобщи Ройтерс.-->

Тръмп, който сподели на иранските управляващи в туитове на фарси и на британски да не убиват протестиращи и похвали " великия ирански народ ", " лее крокодилски сълзи " , когато изрича паника за иранците, сподели Рабией.

Той съобщи, че английският дипломат в Иран е постъпил " изцяло непрофесионално и неприемливо " , откакто беше арестуван за малко покрай махленски митинг. Дипломатът сподели, че е бил задържан, откакто е отишъл на бдение в памет на жертвите на самолетната злополука и е напуснал мястото, когато проявата е придобила политически нюанс, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР