Иранският военнослужещ, който свали украинския самолет, е арестуван, и в

...
Иранският военнослужещ, който свали украинския самолет, е арестуван, и в
Коментари Харесай

Арестуваха военнослужещия, виновен за свалянето на самолета в Иран

Иранският военнослужещ, който смъкна украинския аероплан, е задържан, и сега е в пандиза. Това заяви иранският министър на външните работи Мохамед Джавад Зариф в изявление за немското списание Spiegel, предава РИА Новости.

В отговор на въпрос за какво на иранските управляващи са били нужни три дни, в които да признаят виновността си за свалянето на украинския аероплан, Зариф декларира: " Това беше сложна обстановка в комплицирано време ".

" На други виновници им е отнемало доста повече време. Преди съвсем 32 години Съединени американски щати смъкнаха ирански пътнически аероплан. Към днешна дата те към момента не са се извинили публично. Американският боец, виновен за това, че самолетът е бил свален, даже е получил орден. Докато иранският, който смъкна украинския аероплан, в този момент е в пандиза ", споделя още Зариф, представен от БГНЕС.

Министърът отбелязва, че хората имат право да недоволстват че информацията за злополуката не е оповестена, само че акцентира, че държавното управление не е отговорно за това. " Самият аз научих аргументите за нещастието два дни по-късно, когато военните чиновници „ стигнаха до окончателното умозаключение, че това е станало вследствие на човешка неточност “.

Иран към този момент е поканил украинската компания-собственик на самолета, и Boeing да вземат участие в интернационалното следствие на нещастието.

" Ние сме отворени за присъединяване на други страни. Провеждаме следствие в сходство с интернационалните условия ", споделя още Зариф.

Boeing 737 на Международната самолетна компания Украйна бе свален от иранска ракета на 8 януари, няколко минути след началото на полета. На борда му бяха 176 души: 167 пасажери от Иран, Украйна, Канада, Германия, Швеция и Афганистан и девет членове на екипажа. Всички починаха.

Отначало иранските авиационни управляващи нарекоха повода за случая " техническа нередовност ", само че три дни по-късно военните признаха, че самолетът е бил свален от силите на противовъздушната защита по простъпка, откакто чиновник е предположил, че самолетът е американска ракета. „ Боингът “ е летял в непосредствена непосредственост до значимо военно оборудване на Иран, а военните в страната, които чакаха Съединени американски щати да отговорят на нападението върху американските бази в Ирак, го одобряват за противников, а не за пътнически. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР