Иранският върховен водач аятолах Али Хаменей заяви днес, че Техеран

...
Иранският върховен водач аятолах Али Хаменей заяви днес, че Техеран
Коментари Харесай

Иран къса ядреното споразумение, ако САЩ го напуснат

Иранският висш лидер аятолах Али Хаменей съобщи през днешния ден, че Техеран ще съблюдава нуклеарното съглашение със международните сили, доколкото и другите страни по договорката се придържат към нея, само че ще "я скъса на части ", в случай че Съединени американски щати се отдръпват от нея, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Хаменей приветства поддръжката на европейските страни за съглашението, само че сподели, че те би трябвало да създадат повече в тази тенденция, откакто американският президент Доналд Тръмп отхвърли да удостовери уговорката на Съединени американски щати към договорката. Европа би трябвало да се опълчи на дейностите на Америка, съобщи той.

Хаменей уточни, че европейските държавни управления осъждат заявките на американския президент и Техеран приветства този метод, само че счита, че не е задоволително на американския президент единствено да му се споделя да не къса договорката, съобщи иранският водач.

"Няма да си прахосвам времето да давам отговор на безсмислените мнения на президента кавгаджия ", сподели аятолахът и предизвести, че в случай че Съединени американски щати се отдръпват от договорката, Иран "ще я скъса на части ".

Хаменей съобщи, че Иран е решен да продължи противоречивата си стратегия за балистични ракети макар настояването на Европа и Америка да я приключи. Техеран споделя, че създава ракети единствено за отбранителни цели.

"Те би трябвало да заобикалят да се месят в отбранителната ни стратегия ", съобщи той.

"Те (европейците) питат за какво Иран има ракети? Защо самите вие имате ракети? Защо имате нуклеарни оръжия? Не мислим, че е задоволително европейците да се причисляват към Америка в упражнявания от нея тормоз ", сподели Хаменей.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР