Иранският върховен лидер аятолах обвини за организираните напоследък протести в

...
Иранският върховен лидер аятолах обвини за организираните напоследък протести в
Коментари Харесай

Айтолах Хаменей: Враговете на Иран подклаждат вълнения в страната, за да свалят Ислямската република


Иранският висш водач аятолах упрекна за проведените в последно време митинги в Иран неназовани външни врагове, които по думите му желаят да смъкват държавното управление на Ислямската република, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В изявлението, което бе част от телевизионно послание, аятолахът добави, че същите тези врагове водят " психическа война " против Иран, като упрекват иранските управляващи в пиратство поради задържането от тях на два гръцки кораба, откакто преди този момент Съединени американски щати иззеха ирански нефт от танкер.

" Днес очакванията на враговете на Иран за нанасяне на удар по страната са свързани най-много с митингите на народа ", сподели Хаменей, с което имаше поради едноседмичните митинги поради рухването на постройка в Югозападен Иран, при което починаха 37 души. " Но враговете ни са си създали неверно сметката, както си я бяха създали и доста пъти преди този момент. "

Аятолахът съобщи това в телевизионно послание по случай 33-тата годишнина от гибелта на лидера на Ислямската гражданска война в Иран от 1979 година аятолах Рухола Хомейни.

Властите показаха като аргументи за сриването на десететажната постройка в Абадан локалната корупция и занижени стандарти за безопаност и оповестиха, че са арестувани кметове и други служители на съображение неспазване на стандартите за строителство на здания.

Но съгласно протестиращите повода за нещастието са безхаберието на страната и надълбоко вкоренената корупция. Те скандираха възгласи против управляващите, в това число против Хаменей.

Ирански поданици оповестиха за прекратени интернет връзки, явен опит за прекъсване на потреблението на обществените мрежи, с цел да се провеждат манифестации и да се популяризират видеа. Властите предизвестиха популацията да следи единствено формалните медии и да заобикаля " слуховете " в обществените мрежи.

Съединени американски щати, които постановиха тежки наказания на Иран, иззеха ирански петролен товар от плаващия под ирански байрак танкер " Пегас ", който Гърция задържа край крайбрежията си през април. Техеран отговори със задържането на два гръцки кораба на 27 май.

Но, съобщи Хаменей, международните медии упрекват Иран в пиратство. " Кой е пиратът в тази ситуация? Вие откраднахте нашия нефт. Ние си го взехме назад от вас. Връщането на открадната стока не е кражба ", сподели той в обръщението си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР