Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф се намеси в изострящия

...
Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф се намеси в изострящия
Коментари Харесай

Иран нападна САЩ заради Турция: Срамни са заплахите

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф се намеси в изострящия се спор сред Съединени американски щати и Турция, като упрекна Вашингтон в "пристрастяване " към глобите и заканите, съобщи Франс прес.

"Ликуването, което изпитва президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, създавайки стопански усложнения за Турция, която е негов съдружник от НАТО, е срамно ", написа иранският първи посланик в Туитър. "САЩ би трябвало да се научат да овладяват пристрастяването си към глобите и към заканите ", добави той, предупреждавайки, че в противоположен случай целият свят ще се сплоти и ще ги принуди.

"Вече сме подкрепяли съседите си и ще продължим да ги поддържаме и през днешния ден ", добави Джавад Зариф.

Доналд Тръмп разгласи през вчерашния ден огромно увеличение на митата за импорт на стомана и алуминий от Турция, на фона на обтегнатите дипломатически връзки сред Вашингтон и Анкара поради ориста на свещеник Андрю Брънсън, арестуван от турските управляващи.

Напрежението докара до спад на курса на турската лира. Тръмп акцентира в Туитър, че лирата спада по отношение на мощния $.
Иранският риал също означи огромен спад тази година заради възобновяване на американските наказания против Техеран, напомня Агенция Франс Прес.
Джавад Зариф съобщи пред иранската организация Тасним, че изключва договаряния с американски представители в коридорите на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации идващия месец, на която ще участват той и иранския президент Хасан Рохани. Това е първият случай, при който Иран отхвърля толкоз изрично предлагането на Тръмп за разговор, отбелязва Агенция Франс Прес.
"Американците не са честни и пристрастеността им към глобите не разрешава никаква форма на договаряния ", акцентира иранският външен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР