Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф пристигна в Биариц, където

...
Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф пристигна в Биариц, където
Коментари Харесай

Иранският външен министър пристигна в Биариц, не се планират разговори със САЩ

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф дойде в Биариц, където от през вчерашния ден се организира срещата на върха на Г-7, предадоха международните организации, като се позоваха на иранското външно министерство и на френското президентство.

Говорителят на иранското външно министерство Абас Мусави написа в Туитър, че Зариф е дошъл в Биариц, само че няма да договаря или да се среща с американски представители там. Френското президентството също удостовери, че Зариф е в Биариц и че ще беседва с френския си сътрудник Жан Ив Льо Дриан, само че че не е планувана никаква среща с делегацията на Тръмп, осведоми Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден уеб сайтът за следене на полети Флайтрадар24 заяви, че ирански държавен аероплан Еърбъс 321 е кацнал в Биариц, откакто по-рано тази седмица е летял до европейски столици, посетени от Зариф.

Френски дипломатически източник разяснява, че визитата на иранския първи посланик в Биариц е по самодейност на Париж, а не на Г-7. Доналд Тръмп обаче е бил осведомен за визитата. Решението за поканата към Зариф да пристигна в Биариц два дни откакто беше признат в Елисейския замък се вписва в напъните на френския президент да сътвори условия за деескалация на напрежението, да се разиска какво ще стане след приключването на съглашението по иранската нуклеарна стратегия и да се приказва за иранската балистична стратегия, добавя френският източник. Той прибавя, че Зариф идва в Биариц поради доста значителните диалози с водачите на Г-7 през вчерашния ден вечерта. Решението за поканата към Зариф е било взето след края на вечерята нощес на водачите на Г-7, показва дипломатът. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР